Dagar som gått....

Onsdag: Nu varnas det för storm och oväder ute så jag o barnen höll oss hemma o inomhus.. Hmm vad göra med barn som kanske e lite smått less att vara inom husets 200m2 o endast inomhus??? Jo, vi tejpade fast 2 tapetvåder på köksbordet, sen målade vi med vattenfärger, o herregud så kul de var!! Till slut hade Milton 2 penslar, hihi!







Torsdag: Då äntligen traktorgubben kom till byn så satte sig jag o barnen oss i bilen för att åka till mormor som oxå var ledig för dagen, så även hundarna in i bilen o så åkte vi iväg! =)



Härligt att komma oss från hemmet ett tag, o jag tror de var julafton då vi var hemma hos mormor o Janne sist, ojojj.. -12 var det när vi åkte hemifrån, och när vi kom till mormor var det -16 hos henne, så ngn utevistelse blev de då rakt inte då det var isande kalla vindar där, fi faan va jag hatar januari månad!!!!! Fryser det gör jag dessutom jämt, och jag tänkte att nu ska jag minsann klä på mig en massa kläder, men nog frös jag hos mormor iaf, på med en fleecejacka o sköna myssockor + en fleecefilt så blev jag varm hela vägen in i märgen.. En jätte mysig dag fick vi tillsammans med mormor, och det ska minsann inte bli lika länge tills nästa gång, de lovar vi!



Fredag kväll slog vi på stort och åkte o hälsade på Hanna, Isak, Carnelia o Manne, de hade typ hunnit renovera i stort sett hela huset, eller jaja, bygga ut till dubbelt så stort iaf sedan vi var där sist!!? Flitiga vi varit på besöka dem, eller nå??

Lördag: Började denna dag med en låång sovmorron hela familjen, vaknade strax efter kl 09! Men de e klart, som vi nattsuddade hos dem igår, vi var nog inte hemma förrän runt 22-30, tur barnen sovit en lååång skön e.m lur sent igår.. =)

Idag har självaste farfarn till barnen varit här, hämtat nå grejjer som han o mannen i huset beställt, så barnen käkade nalle-plättar o de vuxna grillad lax, potatis, broccoli och romsås, mmm MKT gott!

E dem inte för söta??


Lördag: Idag ställde jag mig aldrig på vågen på morron, testade torsdag morron o då visade den -2hg, de e helt fel vecka så jag uppdaterar nästa lördag istället! =) Maten, motionen o alla vattenglasen e skötta exemplariskt, så idag trycker jag en massa godis o andra onyttigheter, så de så!!

My secret is coming soon happy people, om 19 dagar smäller de!!!!!!

Bye bye! /Mallan


Tisdag..

Idag efter jag o barnen käkat lunch hörde vi en skoter stanna på gården, hallå, vem fan e hemma en vardag, ja inte då ngn av mina polare av det kvinnliga könet iaf..

Tindra sprang o kollade, sen hittade jag henne hoppandes, studsandes, helt vild o fullkomligt i exstas i hallen, MAYA MAYA MAYAAAA!!!!!!

Det var minsann Maya, Alva och deras pappa Jerry som kikade förbi, sååå kul!! Klädde på oss och gick ut, o jag tror vi avverkade 2h ute i friska luften, när vi sen blev less efter x antal pulkaåkningar, hästridning och gungning gick vi in i värmen för kaffe, saft o bulla! Mmmmm så gott!
Tjejjerna hann oxå med att dansa till Erik och hans Higher, haha...

Lite mobilbilder kommer här!



Sen bjöd Frida oss på middag, ooooh så lyxigt!! Efter det bjöds barnen på glass, strut storlek delux tyckte nog en mkt nöjd lilleman! hihi..

och riktigt god var den med! :)

Sen hittade Milton ett spel på golvet..

som gick ut på att man skulle trä på ringar på en käpp... hihi..


& nu ska mamman i säng, det verkar redan börjat blåsa en hel del härute, det liksom knäpper i fönstren och jag tror jag ska gå ut o elda igång en riktig storbrasa om de tänker vina i knutarna inatt..

Go natt! /Mallan

Lörsdagvägning..

Jag har börjat som min vän Mona med lördagsvägning, och det känns faktiskt bra, blir ytterligare en sporre att inte glufsa bara för att det är helg! Vågen visade -1,5 kilo!!! denna vecka, kanoooooon!!! Så nu e jag på G igen och det är ju de som är så toppen med GI, det fullkomligt rasar kilon av mig och jag e varken, sur, trött eller hungrig!? Med andra ord det kan inte gå fel.. =)

Uppdaterar lördag igen! Tjing o hejj!

Fasen idag känns de så där jävla blä bara!!!

Känner mig ledsen...........

Mys med katten så kändes de lite bättre..


Tittade på henne när hon sov en natt mellan tjejjerna, så jävla söt!!

Sen blev de mys o bus med mamman med :)


Tur min mamma finns, hon kom och tillbringade kvällen med mig o barnen igår, och tulpaner fick jag av henne, blir glad då jag ser dem! Sen att hon lovade mig en ny badrock gjorde ju inte saken sämre :) som jag kommer behöva när jag ska läggas in på sjukan för min operation.. Hon tyckte tydligen min va asful efter alla kattungskullar vi haft i huset.. ;)


Nu ska ja lägga lilleman att sova middag så jag o Tindra kan läsa lite böcker o mysa i soffan, tjing!

//Mallan

What a day!!!

Jaa denna dagen går nog till historien, jag orkar verkligen inte skriva allt jag o Tindra tjafsat om eller hur ofta Milton tycks ha lärt sig att hälla hela glasets innehåll i tallriken... Men nu sover barnen, Tindra ingen middagslur idag heller så hon va hyfsat trött i e.m, och dem som känner henne inser nog vilken liten speedad tjejja jag haft att göra med... NU ÄR JAG TOTALT SLUT!!! Jag var fasen t.om så trött att ja inte orkade äta ngn middag så det blev en nutrilett måltidsbar + ett glas vatten..

Utevistelse en hel del idag, kafferep hos kusin Nina medan ja o Milton väntade på att åka o hämta Tindra, hem o fixa lunch vila lite, Flisan kommer hem, utevistelse igen, matlagning, blaha blaha... Oooooh så skönt att det är kväll, nu ska ja fläta ihop håret (ja jag sover alltid i fläta) sen krypa ner i soffan med min bok, låta apel´sinen o nötterna magen just fick smaka på sjunka ner, och sen, sen ska jag SOVA! =)

Dagens matintag

Frulle: fil med nötter, russin och Gi musli
Lunch: Omelett med köttfärs + brieost och 1 tomat
Middag: måltidsbar

Mellanmålen blev fruktsallad med keso med barnen när Flisan kom hem kl 14, samt ½ apelsin & en näve nötter nu ikväll..

Natti :))

Jo, tydligen e de inte bara mamman här i huset som gillar de här med träningsmaskiner ;)

Måndag...

Eftersom vädret var lika underbart idag så klädde vi oss och gick ut på fm, vi hann åka både pulka, bob o snöföra!! Lunch o sen sova, sen kom FLISAN HEM!!! Skulle egentligen kommit igår, men ringde o va sugen på stanna en extra natt hos pappa, så då kom hon hem efter skolan med bussen istället idag och som jag längtat efter henne!! :)

Frida har vart förbi med krya på dig semlor idag (men ja smakade ingen, nog för att dem såg helvettes goda ut) en tidning o 2 kakor mörk choklad, naaaaammi!! Anna & Moa svängde oxå förbi idag efter middagstid, drack lite kaffe o så fick jag en låda choklad med irish whiskey likör i, mm, den ska öppnas o njutas av till helgen, tänkte nog eventuellt synda litegrann då..!?

Bilder från dagen kommer här!

Milton drog en taktikvila! :)

Tindra ville testa mammas spark!






Så där ja & för er alla nyfika läsare om dagens matintag så kommer de här =))

Frulle: 2 stekta ägg, bräckt skinka, brieost & tomat
Lunch: Grillad kyckling, sallad o keso
Middag: Fläskfilé gryta, sallad o ett glas osötad apelsinjuice

Mellanmål: 1 måltidsbar och 1 dl bär + de tusen o åter tusen vattenglasen size stora!!

Nu ska ja sova, natti..

En riktig slappardag idag!!

Myste på i sängen på morron, Tindra vaknade kl 7.30 och jag försökte verkligen få henne att tro att de va natt.. Nåja vi låg iaf kvar och drog oss till kl 8.30 då vaknade lillebror! :)

Efter frulle och en massa plock härinne klädde vi på oss och gick ut, mätaren visade ju endast -3 idag, dock lite blåsigt, men de hindrade inte spark och pulkåkningssugna personer som oss!?
Efter 1½ h ute gick vi in o fixade lite lunch, sen mer plock (ja jag plockade bort det sista juliga i huset) och städade, dammtorkade, bytte lite dukar, duschade av blommor osv... Så la vi Milton och ja o Tindra hamnade framför Dora och slumrade till i soffan, så jag vet då inte alls när den här damen kommer behaga somna denna kväll, jag som verkligen tänkte få lite egentid i badrummet med den lilla "krya på dig" påsen som min älskade faster var förbi med för ett tag sen.. Senaste numret av SOLO, skrubboll, silkes badlotion, ansiktesmask, peelinghandskar, body butter och en 70% choklad med hallonsmak, jag tror minsann hon känner mig den där faster Lena?? ;))

Lägger in en liten bild på de hela, fattar ni så mysigt jag kommer ha ikväll, för att jag ska bada o mysa det kan ja lova, om än de kommer bli efter midnatt innan barnen sover, så de så!



Imorron ska jag testväga mig, har kört super strikt GI idag, tänker köra det fram till min kommande op, och hoppas på många kg ner.. Usch va jag väger mkt just nu... =((( & alla tusen vattenglas har jag oxå kommit ihåg, de e min största fara när jag försöker lossa vikt, jag glömmer bort att rensa kroppen o då står jag helt still..
Inget sötsug har heller infunnit sig, fastän barnen ätit godis (ja de fanns kvar efter lördagsgodiset) och fikat bullar!
Dagens matintag:

Frulle 2 kokta ägg, 3 skivor skinka, en klick majonnäs och 1 tomat, kaffe & ett glas c-vitaminbrus
Lunch köttfärssås och sallad med vinägrett
Middag grillad kyckling med en sallad av sockerärter, spenat, paprika, fetaost och solroskärnor

Mellanmål 1 apelsin och en nutrilett shake

Mmm, med andra ord, helt OK!! Dock ingen aktivitet idag då jag e hyffs förkyld och mina bihålor är tilltäppta, men ja tänkte testa med en kortare rutt (typ 5 km) på min CT imorron.... =)

Hej svejj!

Dagen i Umeå..

Jag & mannen vaknade på morron, efter en liten stund kom mormor som skulle sköta barnen medan vi åkte till Umeå på lasarettet, hade ju en tid där i torsdags för att få veta svaren på mina förändringar/fläcken i huvudet kl 13.
Medan jag satt där i väntrummet kom det över mig att det kan ju faktiskt vara ngt riktigt läskigt jag har därinne, kanske ngn obotlig sjukdom som kommer att bryta ner mig sakta o säkert.. :( kan ju säga som så, det var inte så många som såg så speciellt friska ut som satt där och väntade bredvid mig på sin tur...

Efter 20 minuters väntan kom äntligen Dr, så vi visades in i ett rum, drog mannen med mig, usch va kommer jag nu få veta?? E detta mina sista minuter i livet totalt ovetandes om framtiden o allt jobbigt..??????

Men han förklarade mkt sakta och pedagogiskt om hjärnans delar och hinnor, att dem hittat en tumör som växer på yttersta hinnan mellan hjärnan och skallbenet, som är en beningn, alltså INTE elak eller risk för spridning, men att den växer så den måste bort!! Jag har alltså 2 alternativ, -antingen sätts jag i kö för operation nu på en gån (med en väntetid på 2-3 månader) eller så kommer jag för ett återbesök om 1 år, ny röntgen och ev op då??
Men eftersom jag har besvär såsom kraftig huvudvärk och domningar/känselbortfall tyckte han inte att jag bör vänta..

Jaha, ok, ja men ändå känns detta ganska OK, ja visserligen visst känns det att jag ska in på operation, raka bort hår på höger sida av bakhuvudet, såga upp mitt skallben (en yta på ca 5x5 cm) BYTA den del av hjärnhinnan som tumören sitter på, för att sedan lägga in en konstgjord sådan som sedan kroppen kommer göra som en naturlig hinna efter ett tag, sedan borra tillbaka mitt skallben.. Men det hade ju som sagt kunna vara elakartad cancer eller hemsk sjukdom eller att tumören hade suttit illa till, eller hur???

Jag kommer att få åka ner till Umeå en måndag för magnetkamera undersökning igen, sen op tisdag och sen ligga kvar 3 dagar om att sedan ser bra ut så får jag åka hem som en mkt trött och sliten person sjukskriven i ca 2 månader.. Jaa de e bara vara stark och genomgå detta, för den huvudvärk jag har nu vill jag inte gå med mer än jag nödvändigtvis måste...!

Tumören sitter i den del av bakre högra hjärnhalvan alldeles intill det område som har med känseln att göra, växer den en bit till (den växer som en matta, alltså inte speciellt rund utan mer som en diskus) så kommer den ev trycka på det område som styr mina rörelser, dvs hela min motorik.. :(
Och eftersom de inte vet när eller hur jag fått denna, ej heller hur fort den växer då det är så individuellt med gener osv så går det tyvärr inte få mer svar än att -jaa den finns där, och nu är det dags att ta bort den!

Sen blir det täta kontroller för att se att ingen liten microcell finns kvar och den börjar om att växa i en tidsperiod på minst 15år! Tur man vet va man ska göra hädanefter eller nå? :)

Jaja nu ids ja inte skriva mer, men nu vet ni alla mina kära läsare, så nu e de bara hålla tummar och tår att vårdkön inte kommer hålla mig på sträckbänken i 3 månader iaf!?

Lev och må! Puss & Kram Malin

Tindra vårdar pappan...

Det var ju dags för firande av kusin Emilia 6 år idag så pappan i huset måste ju bli fin... Hihi, Tindra var faktiskt lite rädd för rakapparaten, men sen var de ju verkligen jätte tokigt!! :)

Såå mysigt det är att ha mannen hemma någon extra dag nu, rå om varandra och bara njuta av livet.. Älskar han så otroligt mkt, han och hela vår familj!


En dag i hundens tecken..

Imorse kl 8.20 drog jag o Aslan till gammelmatte, alias Lollo Uppfödaren för lite hundsnack, kaffesurr o fotografering.. Sen hanns det även med en promenad för koppelträning på våra två små odågor Aslan o Nala samt miljöträning.. Gick öven en hängbro med kedjor, och första vägen över var väl sisådär, ganska läskigt för bäbisarna (som vi hela tiden kallar dem) hihi.. Men på vägen tillbaka gick Aslan t.om FÖRE mig!!?

När vi fotat, prommat o druckit ett x antal kaffekoppar drog vi till Gunilla i Hortlax och inhandlade lite förnödenheter till lillhjärtat mitt, herregud vi ska ju på utställning, och mina bli-fin-i-pälsen grejjer e sedan länge bortslarvade av både mamman och barnen i huset..

Så det blev en tygbur i strl XXL, lillen kommer ju bli en stooor man! :) Schampoo, leksak, foder + fodertunna, förtunningssax, godis, koppel, kam, borste och nummerlappshållare till mamman! Bäbisarna fick följa in i shopen så de fick sig lite godis och sen la sig Aslan av pur utmattning invid fodersäckarna och somnade, för vila blev det inte så mkt av under de timmar vi var hos Lollo!

Bildbevis på att tjurtrollen nu KAN gå i koppel...

Sen att de e lika som bär behöver ja kanske inte ens säga??

T R Ö T T :)

Tony (Lollo´s sambo) fixade lite med kortet...
VACKERBARN!!!



Nytt år och nya möjligheter..!

Jaa en hel del har hänt men ja tänkte inte gå så djupt in på hur vi firat julen, vart osv.. Vi har haft en toppen jul tillsammans med vår familj och närmsta vänner, fått mkt fina julklappar, ätit kalasgod mat och fikat en hel del, kanske därför som man börjat känna av sina lovehandels änmer..? :-o

Jullovet har vi tillbringat med att barnen avlöste varandra med att ha kliande vattkoppor, feber, förkylning och avslutningsvis ögoninflammation.. Jaja, de ska väl inte alltid gå som en dans de här med ledighet??
Men nu e alla friska *ta i trä* så vi försöker komma oss ur huset o hälsa på bekanta eller åka på ngn rolig tillställning, iaf de dagar som inte vädergudarna bestämt sig för att hindra oss.. Som idag, då man vaknade till -34grader ute, heeeeeelt sjukt och ja fattade inte vad det stod fastän jag kollat på termometern en sisådär 10ggr..
Men ååååh, jaha ingen utevistelse idag heller, och Tindra som så gärna ville ut till sin älskade barnspark hon köpte sig igår.. Nåja hon hann ett par race med den, kom in o värmde sig då o då, de var ju trots allt -25 igår, men hon skulle ut o rejjsa! haha..

Så idag när vi var ner på samhället inhandlades lite förnödenheter samt ansiktsfärger, som man kan sysselsätta sig med när de e så här kallt... Pärlplattor har oxå knåpats ihop..

Tindra ville vara en björn!

Felicia ett marsvin..


Milton han va hyfsat skeptisk.. :)

Haha, men inte kom han undan kritorna han heller...



Liten blir stor..

Aslan 8 veckor..
'
& idag 14 veckor..



Och snart ska vi på utställning, den 13:e februari i Jokkmokk, hoppas på bra placering! Måste träna en hel del koppelvana samt stå snyggt.. De e ju liksom inte vardagsmat här på vår gård..? /Tjingeling!!

GRATTIS!!!

Skickar ett jätte GRATTIS till eran lilla Meja!! Grattis Lina, Johan och storasyster Wilma!

/Fam Grahn


RSS 2.0