Akademiska Sjukhuset i Uppsala

Onsdag 19 augusti 2009
Jag & lilleman började vår resa till Uppsala onsdag morron kl 05.45, då flygtaxin kom & skjutsade oss + moster Emma till Kallax flygplats..
Väl där lekte vi o drack lite kaffe, checkade in o gick ombord på planet som skulle ta oss till Stockholm & Arlanda kl 07.00. En sprallig liten kille som undrade vad som skulle hända, lite pigg i benen, så att direkt när det var ok att ta av bältet så gjorde vi det.. Han hoppade runt mellan mig o Emma, kikade på alla i planet, skrattade & höll låda, försökte även lugga en man som satt i stolen framför! :))

Hela flygresan gick bara bra, lite pillande i öronen var det enda, men inget annat, skönt!

Framme på Arlanda hämtade vi vårt bagage, & köpte biljett till flygbussen som skulle ta oss till centralstationen i Uppsala. I bussen blev det tyst o lugnt o snutten åkte fram, så killen somnade & sov nästan hela vägen. Efter ca 30 min åktur stannade bussen & det var dags för oss att stiga av & hitta hotellet. Det var mkt lätt, men en ganska lång väg att gå & barnvagnen hade vi lämnat hemma, ja kände inte för att checka in en massa bagage på hemresan då det bara skulle var jag & Milton.

På hotellet gjorde vi oss hemmastadda & vilade en liten stund, sen ringde vi taxi som tog oss till Akademiska Sjukhuset där vi hade tid för ett möte med kirurgen, urologen & narkosläkaren kl 12.00.
På sjukhuset hade dem ett jätte fint café där vi intog lunch innan mötet (vi åkte i god tid så vi skulle hinna både äta samt att lilleman skulle hinna leka av sig lite) jag o Emma testade jättegoda piroger med supergod fyllning & lilleman åt upp en vuxenportion (!!) med lasagne..

Mötet med all personal drog ut på tiden o den ena skulle vi träffa på en avdelning, för att sedan träffa nästa man på en annan, men Milton var jättesnäll o väntade tålmodigt.. Lånade oss en liggvagn så han fick lite sömn, & då passade jag o syster på att ta oss en kaffekopp i lugn o ro! :)

Efter alla besök fick vi med oss emla plåster att sätta på hans händer nästa morgon innan han skulle opereras kl 8.10.

Tog en taxi tillbaka till hotellet, lekte lite o sen drog vi ner på stan för att hitta ngn fin restaurang, - och de vi gjorde!!
Milton fick en stooooor fin tallrik med pommes & grillkorv, jag & syster tog en grekisk souvlaki med tzatziki.. Mmmm!!
Köpte lite gotta att ha på hotellet o gick sen o gjorde kväll, mkt trötta efter en låååång dag!!

Torsdag 20 augusti 2009
Nästa morgon vaknade Milton runt 06-tiden, hungrig!! Han som skulle vara fastande till operationen kl 08.10, nåja lite saft o dyl skulle han få dricka iaf, & gissa en som blev förvånad ( och sedan ARG) när han fick pärondryck i nappflaskan istället för välling??! & för att inte tala om allt han ville ha av frukostbuffén på hotellet... :( stackarn..

Inne på sjukhuset fick vi träffa sköterskan, kolla tempen på honom, då han blivit snorig under natten, men tur var ingen feber eller hosta, för då hade nog mest troligt operationen blivit inställd... :-o
Han fick bada, på med en vit liten rock (fatta att de finns små operationsrockar i strl. 80!!?) penicillin samt lugnande medicin.. & OH MY så hög han blev!! Haha, jag & Emma skrattade så tårarna sprutade, bara vi tittade på honom asgarvade han & nappen hängde från munnen.. Undra egentligen hur han tyckte sig se oss?? Kanske vi var 5st av oss var!?

Ner på operation där han fick kanyl i handen, & det gick bara bra, han kände inte sticket utan blev mer arg över att dem höll fast honom. Sedan sövdes han o jag strök på honom & fick sedan gå ut..
Jag hade fått förklarat för mig att de kan se väldigt obehagligt ut när man söver dem för att det går så fort, det var skönt att jag visste det, annars hade jag nog tyckt att det var otäckt, men de gick bra.. Tur att Emma fanns där när jag kom ut, för nog var det mkt blandade känslor i mammahjärtat, hade jag inte haft henne hade jag nog grubblat mig galen de 2 timmar han låg på operationsbordet!!

Vi tog en promenad i det härliga vädret, men sen när mammahjärtat började klappa så gick vi in igen o satte oss ett tag, men sen ville jag gå upp på dagvårdsavdelningen & vänta på att den skulle ringa o säga att allt var klart.
Vi väntade nog bara ca 10min så ringde det, skyndade oss till uppvaket som låg i ett helt annat hus på en helt annan våning.. & där låg han, i en liten liten sjukhussäng, med apparater o sladdar, dropp o nålar, mammas lilla pojke!!
Han sov så skönt så vi strök bara på honom & satt där o pratade.... Han vaknade efter ca 1½h.. Sen åkte vi upp med en personal som kom från dagvårdsavdelningen & hämtade oss..
Kurerade honom, fick i honom både saft & en stoooor flaska välling, lillen var hungrig!! Myste på, åt i oss lite lunch & sen var det dags att åka till hotellet..

Hela kvällen myste vi på, köpte mat med oss till hotellet o vilade mest bara, lekte o kramades, för nu var det dags för Emma att ta tåget hem till Stockhol, hujja så tråkigt, men vi var glada övet att få ha henne med oss dessa dagar iaf!
Milton somnade vid 7-tiden & en mkt trött mamma strax efter det, vi sov som 2 grisar hela natten, till kl 7.30, härligt!!
Men eftersom Milton inte fått ngt smärtstillande på hela natten då han inte vaknat ngt hade han mkt ont!! Dessutom var det stopp i slangen (han har kateter nu) o blod i blöjan :( Jag spolade rent & gav honom alvedon o sen mumsade han i sig sin välling! Klädde på oss & idag fick lilleman allt han ville på frukostbordet på hotellet, hihi..

Fredag 21 augusti 2009
Återbesök på sjukhuset på morron, blev utskriva & tog flygbussen till Arlanda, fikade lite & fördrev tiden på taxfreen (mamman unnade sig en ny parfym, tjejjerna fick flygfrakt & pappan en burk godis) & sen satte vi oss på planet kl 16.15!

Allt har gått mkt bra & visst har Milton fortfarande ont så han får smärtstillande flera ggr/dag, men han e en pigg kille som inte klagar i första taget & på torsdag ska vi in på lasarettet & ta bort katetern, blir skönt..
I veckan är han sjukskriven men sen ska allt vara ok, han ska börja på förskolan igen nästa vecka men just nu ska jag bara rå om honom & se till att han har det bra..

Eftersom Milton föddes med sitt urinrör ngt under det ställe där det normalt ska vara, det kallas Hypospadi, så ville läkarna justera detta så han kommer se precis likadan ut som alla andra pojkar när han blir äldre.
Det har egentligen inte synts något fel eller så, men specialisterna på detta ämne tyckte det behövde åtgärdas, & nu är det över!

Lite kort från vår resa..

I taxin på väg till Kallax




Prylar i korridorerna, eller kanske de ska kallas konst...?



Milton & moster Emma

De pratade ngt om att försöka mjölka kossan...! :))

Nyopererad o vilar i vagnen...

Miltons lilla säng..

Ligger o tar det lugnt nyopererad.. På hotellsängen..

Leker lite med moster..

Hittar en kompis!!

Busar lite & Emma knyter bandage på huvudet!

Efter vi varit på återkontroll på fredag så tog vi en promenad, jag hade tänkt att han skulle vila en stund, men inte han, han ville se..

Ja han skulle verkligen SE!

Vi passerade Uppsala Slott *vackert*

& botaniska trädgården..

Hann leka en stund innan taxin skulle ta oss till flygbussen..

På väg HEM från Kallax i taxin!!!

Kommentarer
Postat av: Emma

Men snyggounge!! Kul ändå att vi fick oss en hotellnatt tillsammans och 2 hela dagar att rå om varandra innan jag åkte hit till Sthlm. Fast det hade kunnat vara i roligare ärende men det var ju ändå ganska lugnt. :) hihi

Nu ska jag se på tv...imorgon blir det skola på allvar! :) Puss

2009-08-24 @ 18:24:04
URL: http://emmaumeabo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0