Tröttsamma dagar..

Ja så var vanliga lunken igång här hemma igen, Flisan e tillbaka efter 1v hos pappa, går i skolan igen om dagarna, så de e bara kliva upp i ottan, fixa frulle osv o skicka henne med bussen som går tiiiidigt!! :/
Tindra somnade ruskigt sent igår, ja de va ju söndag o man har ugglat hela helgen, sovit länge, -så, jaa de ÄR svårt ta sig i säng i tid.. Däremot vaknade hos astidigt på morron, före kl 6.30!! Heyy??
Så hon har varit ett litet gnällmonster idag, jaja, bara härda ut o lägga henne i tid & det lyckades! Hoppas på glad o pigg barnaskara imorron, alla 3 somnade rätt tidigt ikväll.. I like

Idag har jag varit o skrivit in mig på komvux & herregud vilket schema, ja kommer studera just nu på 50% men trots att de e få timmar eller lektionstid så är de utspralade under hela veckan med en massa hål här o där.. Hoppas ja känner ngn fler med lika många håltimmar som mig som man kan ta en kaffe eller lunch med o fördriva tiden, annars får ja väl sätta mig med näsan i böckerna,.. faan så smart ja kommer bli!!? =) Haha!

Milton börjar på dagge igen imorron efter sin sjukskrivning efter Op, de ska nog gå bra, han har inte behövt ngn smärtstillande sedan lör & är hur pigg o glad som helst. Små små suturer under är det enda som syns, o en hel del klister från förbandet, men ja lät det vara, de försvinner, han hade så mkt utslag där så ja ville inte vara där o gnugga i onödan. Enda ggn de e svårt tvätta honom är när han gjort nr 2, då e de lättast att ställa han i duschen o spola bort de!

Lördagskväll o mitt i lördagsmyset var Tindra på "övertid" dvs hon va trött, kanske lite speedad av lördagsgodiset o studsar omkring, hade nyss dansat järnet till basshunter o sen rätt som de var -PANG! faller med hakan rakt på fotöljen med träarmstöd, ojojj, stort jack på 15mm bredd & ca 5mm djupt, +en hel del blod under lilla hakan... Jaa vad göra, tur man inte druckit ett glas rött till fin middagen vi gjort, kanske de var ngn mening med det..?!
Ringde på dsk men de tyckte vi hellre skulle åka in, jaa de såg verkligen ut att behöva sys.. =((
Inne på akuten fick vi komma in direkt, en sköterska rengjorde o tittade -måste sys!
Hmm, iaf så kom Dr & tittade men bedömde att den finaste läkningen skulle bli med lim, sagt & gjort de kom in en uska o en ssk & fixade detta, Tindra va sååå duktig, inte ett knyst & sen fick hon ju den presenten som uskan talade om, ett litet mjukisdjur man kan ha på fingret!
Hennes gotäcka fick följa hela vägen in så kanske därför så lugn o bekväm i situationen..

Haha de var så kul när vi skulle åka in till dr så ville hon såklart inte de, hon fick en alvedon o sen var de färdigt med det, in med fötterna i foppisarna, täcket i famnen o så gick vi ut.. Grannen fick vi ringa över som barnvakt till Milton som vi just lagt att sova för natten..!



Då säger hon, (med den ynkligaste rösten ever...)
-mamma, ja måste nog åka i pappas bil.. :(
-jaså, tror du det, varför?
-jo för den är så fin.. (ööh en 145a från -74 i skrikande turkosfärg)
-nej, men vi tar väl mammas?? =))
-nej, mamma, vi MÅSTE ha pappas jobbarbil,  för annars kan vi inte höra svenne banan & då kommer jag bli SÅ lessen!!

Så gissa ones of a time vikken jävla bil vi drog med in till sjukan..?
Men ganska skön där hon sitter, med fjärilar i magen om va Dr tänker göra..

En glad kille som de äntligen e full fart på igen, aptiten e tillbaka & allt e frid o fröjd, härliga känsla i mammahjärtat!!


Det var verkligen ingen lek i torsdags då han skulle plocka katetern, som visade sig ha glidit ur ett par 6-7cm lilla vännen min =((( mkt svullen så de var svårt komma åt suturerna, bedövades javisst, men kändes ändå, så till slut efter 20 min tvättande o bedövande osv var det äntligen över o lillkillen suckade djupt..!
När ja lyfter upp honom var det bara ta fram ombyte -ryggen på lillskjortan var sjöblöt i svett!

Nu ska ja i säng, skola & dagge väntar jue, krams krams

Onsdag..

En jobbig dag för Milton, mkt ont o omläggningen har tjorvat, för att inte tala om katetern, hujja e inte denna vecka snart förbi?? Katetern skulle nämligen sitta i 7dgr.. & dagen D är imorron torsdag, fantastiskt!!!

Vi började med att vara ute o leka på morron i nästan 2h innan de var dags gå in för mat i magen o sova en stund, mamman var nog lika trött som lilleman, o somnade till på soffan hon med!
 
Men de var lite småkallt, tur iaf att solen värmer ännu.. Men Milton va t.om tvungen ha mössa, hjälp!? Kaaaaallt.. =(
Gott med ett mellis utomhus..

Djuren höll oss sällskap, Missan njöt i solen..

Snövit balanserade alldeles i närheten..

Theo va tvungen lägga sig i sval sand efter ha jävlats & jagat katterna ett par varv runt kåken....

Milton busar med gungan, gör fart & gapskrattar! =))


Mamman gungade hon med..



& nu e de dags att ta lillan från saccon & lägga henne i sängen, MIN säng, gud va de e myysigt att sova med sina barn, ja passar på då mannen e borta.. Dem e ju bara små en gång!

Imorron ska jag & Tindra åka till mormor, sen vidare till sjukhuset & ta bort katetern på lillebror & alla förband, ska bli så skönt, för idag har han haft mkt ont, sen avslutade han kvällen men att kalasa ner hela blöjan, hela förbandet o all tape.. NEJ! Ja hade verkligen hoppats få slippa byta det idag igen, för hans skull, jag tror han reagerar på tapen, för han e full i småkvisslor, alldeles röd o svullen, tur allt ska bort nu imorron så man får smörja in honom (vilket inte gått nu då eftersom då fäster inte tapen) o låta allt lufta sig..
Så ikväll fick jag återigen ställa han i duschen efter 10 minuters försök att tvätta bort o klippa bort det smutsiga i förbandet, men han bara skrek o grät, till slut kände jag mig maktlös, ville bara gråta!! Jag har verkligen fått göra allt detta med operationen, ja menar inte att ja velat slippa eller så, men liksom bara en arm att kunna luta sig mot då det känns så här tungt, det känns ju om o om igen som ett övergrepp mot honom, han ligger o skriker, gråter, skakar på huvudet o säger aj-aj eller nej-nej, men ja måste hålla fast honom, jag har inget val.. Efter duschen släppte det mesta av förbandet o alla tapes, sen ner på skötbordet o lägga nytt, nu la jag bara kompresser på o fäste med kirurgtape som jag hade hemma i mitt lilla apotek (kanske arbetsskadad då ja har de mesta i omläggning & mediciner hemma) o sen på med en ny blöja som jag måste klippa ett hål i & trä igenom kateterslangen, sen på med ytterligare en blöja som kisset ska komma i... På med en pyjamas, kramades med lilla älsklingen & la honom sen i sängen, & han somnade direkt, totalt slut, mammas prins!! =((

Kl 10 ska vi vara på sjukan o ta bort allt, ska bli så otroligt skönt, dessutom kommer han få en prerus, liksom lugnande kan man väl säga, & ingen personal ska få ta i honom innan de har börjat verka, för han är både rädd dem nu, + att han har ONT!
Får väl se då vad för sorts omläggning han får nu, om det behövs, hur många/om han har stygn, som ska tas bort eller e de sånna som försvinner av sig självt??

Jag vill att min lillkille ska må bra igen, ja orkar inte se honom ha så ont, skräcken i hans ögon då man måste byta blöja eller alla alvedonklunkar han tar hela hela tiden...

Nej nu ska ja ta lillan o hoppa i säng, krams mamma Malin :)

Bilder från veckan hemma med Milton..

Dagarna har trots mkt värk & jobbiga omläggningar för Milton varit toppen, vädret har varit kanon, barnen har för de mesta varit vänner o vi har lekt utomhus så fort vi kunnat.. En riktig mysar & slapparvecka! :)

Måndags eftermiddagens väder var så grymt varmt & härligt så vi hade knappt tid att gå in för att äta middag, så vi lekte ute in i det längsta..
Tog ett coolt kort på Milton, bredvid vår enorma gran, marginell skillnad eller??

Milton kör lite traktor..

Tindra pyntar i fågelbadet..

Milton kokar lite soppa i en hink..

Rör lite..

Avsmakar..

Resultatet, varsågoda dem som önskar smaka....?

Men så skulle ju oxå Miltons "örn-örn" få sig ett dopp....

Nu kom Tindra på att hon oxå skulle koka soppa!

Hon tog traktorn till hjälp..


Men Milton kom o kikade, styrde upp de här med kryddningen tror jag!?

Flisan gjorde ju mig en liten trägubbe att ha i blommar tidigare i sommar, täljde till den av en träbit o målade sedan ett ansikte, så söt!

Milton har b.la lärt sig att de kommer ngt gott då man suger i ett sugrör i sommar, undra om han hoppades på samma här?

Men sen var det hungriga magar, Tindra vispade till en plättsmet o så stekte vi plättar tillsammans! =)


/Malin

En massa blandat från augusti....

Så här kan de se ut en morron hemma hos oss... Syskonmys i den sköna saccon.. :)

Tindra i Storforsen..

& även Milton!

Felicia slog en rova rätt ner i vattnet!

Milton hittade en varm badpöl...

Frågade om Milton ville vara ful...?

Sen kom de -värsta grimagen!! hahahaaaa


Barnens tremmening Max dop 22/8


En riktig snygging...

som kanske stal showen litegranna..?!?

Söta systrar..

Änglar kan tydligen springa oxå, & fort går det!!

Me myself and i.. Lite cool vinkling på kameran så där..


Nu gäller de att slänga sig i soffan o slappa, barnen sover & jag har egentid! Lovely!! Sen väntar sängen, natti...

Akademiska Sjukhuset i Uppsala

Onsdag 19 augusti 2009
Jag & lilleman började vår resa till Uppsala onsdag morron kl 05.45, då flygtaxin kom & skjutsade oss + moster Emma till Kallax flygplats..
Väl där lekte vi o drack lite kaffe, checkade in o gick ombord på planet som skulle ta oss till Stockholm & Arlanda kl 07.00. En sprallig liten kille som undrade vad som skulle hända, lite pigg i benen, så att direkt när det var ok att ta av bältet så gjorde vi det.. Han hoppade runt mellan mig o Emma, kikade på alla i planet, skrattade & höll låda, försökte även lugga en man som satt i stolen framför! :))

Hela flygresan gick bara bra, lite pillande i öronen var det enda, men inget annat, skönt!

Framme på Arlanda hämtade vi vårt bagage, & köpte biljett till flygbussen som skulle ta oss till centralstationen i Uppsala. I bussen blev det tyst o lugnt o snutten åkte fram, så killen somnade & sov nästan hela vägen. Efter ca 30 min åktur stannade bussen & det var dags för oss att stiga av & hitta hotellet. Det var mkt lätt, men en ganska lång väg att gå & barnvagnen hade vi lämnat hemma, ja kände inte för att checka in en massa bagage på hemresan då det bara skulle var jag & Milton.

På hotellet gjorde vi oss hemmastadda & vilade en liten stund, sen ringde vi taxi som tog oss till Akademiska Sjukhuset där vi hade tid för ett möte med kirurgen, urologen & narkosläkaren kl 12.00.
På sjukhuset hade dem ett jätte fint café där vi intog lunch innan mötet (vi åkte i god tid så vi skulle hinna både äta samt att lilleman skulle hinna leka av sig lite) jag o Emma testade jättegoda piroger med supergod fyllning & lilleman åt upp en vuxenportion (!!) med lasagne..

Mötet med all personal drog ut på tiden o den ena skulle vi träffa på en avdelning, för att sedan träffa nästa man på en annan, men Milton var jättesnäll o väntade tålmodigt.. Lånade oss en liggvagn så han fick lite sömn, & då passade jag o syster på att ta oss en kaffekopp i lugn o ro! :)

Efter alla besök fick vi med oss emla plåster att sätta på hans händer nästa morgon innan han skulle opereras kl 8.10.

Tog en taxi tillbaka till hotellet, lekte lite o sen drog vi ner på stan för att hitta ngn fin restaurang, - och de vi gjorde!!
Milton fick en stooooor fin tallrik med pommes & grillkorv, jag & syster tog en grekisk souvlaki med tzatziki.. Mmmm!!
Köpte lite gotta att ha på hotellet o gick sen o gjorde kväll, mkt trötta efter en låååång dag!!

Torsdag 20 augusti 2009
Nästa morgon vaknade Milton runt 06-tiden, hungrig!! Han som skulle vara fastande till operationen kl 08.10, nåja lite saft o dyl skulle han få dricka iaf, & gissa en som blev förvånad ( och sedan ARG) när han fick pärondryck i nappflaskan istället för välling??! & för att inte tala om allt han ville ha av frukostbuffén på hotellet... :( stackarn..

Inne på sjukhuset fick vi träffa sköterskan, kolla tempen på honom, då han blivit snorig under natten, men tur var ingen feber eller hosta, för då hade nog mest troligt operationen blivit inställd... :-o
Han fick bada, på med en vit liten rock (fatta att de finns små operationsrockar i strl. 80!!?) penicillin samt lugnande medicin.. & OH MY så hög han blev!! Haha, jag & Emma skrattade så tårarna sprutade, bara vi tittade på honom asgarvade han & nappen hängde från munnen.. Undra egentligen hur han tyckte sig se oss?? Kanske vi var 5st av oss var!?

Ner på operation där han fick kanyl i handen, & det gick bara bra, han kände inte sticket utan blev mer arg över att dem höll fast honom. Sedan sövdes han o jag strök på honom & fick sedan gå ut..
Jag hade fått förklarat för mig att de kan se väldigt obehagligt ut när man söver dem för att det går så fort, det var skönt att jag visste det, annars hade jag nog tyckt att det var otäckt, men de gick bra.. Tur att Emma fanns där när jag kom ut, för nog var det mkt blandade känslor i mammahjärtat, hade jag inte haft henne hade jag nog grubblat mig galen de 2 timmar han låg på operationsbordet!!

Vi tog en promenad i det härliga vädret, men sen när mammahjärtat började klappa så gick vi in igen o satte oss ett tag, men sen ville jag gå upp på dagvårdsavdelningen & vänta på att den skulle ringa o säga att allt var klart.
Vi väntade nog bara ca 10min så ringde det, skyndade oss till uppvaket som låg i ett helt annat hus på en helt annan våning.. & där låg han, i en liten liten sjukhussäng, med apparater o sladdar, dropp o nålar, mammas lilla pojke!!
Han sov så skönt så vi strök bara på honom & satt där o pratade.... Han vaknade efter ca 1½h.. Sen åkte vi upp med en personal som kom från dagvårdsavdelningen & hämtade oss..
Kurerade honom, fick i honom både saft & en stoooor flaska välling, lillen var hungrig!! Myste på, åt i oss lite lunch & sen var det dags att åka till hotellet..

Hela kvällen myste vi på, köpte mat med oss till hotellet o vilade mest bara, lekte o kramades, för nu var det dags för Emma att ta tåget hem till Stockhol, hujja så tråkigt, men vi var glada övet att få ha henne med oss dessa dagar iaf!
Milton somnade vid 7-tiden & en mkt trött mamma strax efter det, vi sov som 2 grisar hela natten, till kl 7.30, härligt!!
Men eftersom Milton inte fått ngt smärtstillande på hela natten då han inte vaknat ngt hade han mkt ont!! Dessutom var det stopp i slangen (han har kateter nu) o blod i blöjan :( Jag spolade rent & gav honom alvedon o sen mumsade han i sig sin välling! Klädde på oss & idag fick lilleman allt han ville på frukostbordet på hotellet, hihi..

Fredag 21 augusti 2009
Återbesök på sjukhuset på morron, blev utskriva & tog flygbussen till Arlanda, fikade lite & fördrev tiden på taxfreen (mamman unnade sig en ny parfym, tjejjerna fick flygfrakt & pappan en burk godis) & sen satte vi oss på planet kl 16.15!

Allt har gått mkt bra & visst har Milton fortfarande ont så han får smärtstillande flera ggr/dag, men han e en pigg kille som inte klagar i första taget & på torsdag ska vi in på lasarettet & ta bort katetern, blir skönt..
I veckan är han sjukskriven men sen ska allt vara ok, han ska börja på förskolan igen nästa vecka men just nu ska jag bara rå om honom & se till att han har det bra..

Eftersom Milton föddes med sitt urinrör ngt under det ställe där det normalt ska vara, det kallas Hypospadi, så ville läkarna justera detta så han kommer se precis likadan ut som alla andra pojkar när han blir äldre.
Det har egentligen inte synts något fel eller så, men specialisterna på detta ämne tyckte det behövde åtgärdas, & nu är det över!

Lite kort från vår resa..

I taxin på väg till Kallax




Prylar i korridorerna, eller kanske de ska kallas konst...?



Milton & moster Emma

De pratade ngt om att försöka mjölka kossan...! :))

Nyopererad o vilar i vagnen...

Miltons lilla säng..

Ligger o tar det lugnt nyopererad.. På hotellsängen..

Leker lite med moster..

Hittar en kompis!!

Busar lite & Emma knyter bandage på huvudet!

Efter vi varit på återkontroll på fredag så tog vi en promenad, jag hade tänkt att han skulle vila en stund, men inte han, han ville se..

Ja han skulle verkligen SE!

Vi passerade Uppsala Slott *vackert*

& botaniska trädgården..

Hann leka en stund innan taxin skulle ta oss till flygbussen..

På väg HEM från Kallax i taxin!!!

Vår nya familjemedlem!!

Eller iaf Felicias... =))

Hon har själv sparat pengar, jag har sponsrat med 100kr + en hel del flaskor att panta, mormor & Annlo har oxå sponsrat med en hel del slantar, o nu hade hon råd, en dvärghamster + en hel del tillbehör, samt så fick hon t.om över en hel del pengar, överlycklig tjejj!! hihi..
De var t.om så att hon fick tårar i ögonen på vägen hem, -mamma, jag ÄLSKAR den så himla himla mkt!!
Sen när de myste i soffan pinkade den på hennes tröja så hon berättade de, ja frågade om hon ville ha papper? -Näe, mamma, de behövs inte, för jag bara älskar den sååå mkt! Skönungen min!!

Här e lilla skrutten, hon har inte bestämt om den ska heta Pipis, Pipen eller Sötis..

På väg till sitt nya hem i bilen..

Home sweet home...

Mys i soffan.. De 2 myste i över 2h tillsammans, till slut när ja tittade SOV ju lillsötisen i Flisans hand! :)

Sen hittade ja ett supersött kort på Tindra & pappsen när de somnat i soffan i torsdags då pappan ÄNTLIGEN kommit hem!!

Tindra som testade kjolen på huvudet! :))


Nu ska ja i säng, bråda dagar som väntar... Tjing o hejj! /Mallan

Veckan som gått...

Regn regn regn, ihållande gråa moln på himlen & på det -åska!! Så har denna veckas e.m sett ut iaf.. I måndags efter dagge så var de varmt men lite grått på himlen så vi spolade upp poolerna på baksidan med varm vatten så skulle barnen bada efter vi ätit middag...

Hittade ett flygplan i förrådet som vi blåste upp, Tindra blev överlycklig!!

Efter ett tag började åskan mullra så vi packade oss in igen, strömmen for så de blev inge Tv tittande i ösregnet eller data, då åkte lekdegen fram istället, mamman var nog den som var mest kreativ!!? Tindra tittade på & beställde det ena lerdjuret efter det andra, de blev en humla, groda + en massa grönsaker & frukter! De roligaste var nog när hon sen fick mosa sönder dem, men grodan hann ja fota iaf innan den blev platt! :)

Igår var Tindra lite övertrött vid 18 tiden så hon skrek mest & skulle bestämma, trots de så blev inget ändå som de skulle, tror inte själv hon visste vad det var hon ville, så vi gick upp på tjejjernas rum o lekte litegrann.. Spännande för lilleman som nästan aldrig får vara där!!
Rockar vid keeboarden..

Sen kan man ju bara se så där sockersöt ut då man känner för det oxå ibland! *puss*


Ikväll kommer pappsen hem, Tindra har räknat dagarna o gråtit en skvätt efter pappa då & då, sen velat ringa om kvällen & säga god natt... Skönunge!

Nu ska ja göra ngn nytta igen, hej svejj!!

Lite sommarkort..

Tittar på när pappa tränar apport med Theo..

Pappa & Theo..

Duktig vovve..

Barnen badade med skånepolarna!

Flisan firade sin 8 års dag den 9/8 så lilleman passade på att njuta ett tag i hennes saccosäck hon fick av oss..

Vi har varit i Storforsen..

med världens underbaraste vänner!!

Lilleman va oxå med! :)

Dennis & Tindra utforskar...

Kalaset hade vi utomhus i skuggan under stora granen.. svalt & skönt! (mer kort kommer senare, då mannen har kameran med sig till arbetet & jag inte hunnit lägga över alla bilderna på datan..)

Dennis & moffen fann varandra..

Ja typ som Lady & Lufsen, haha...

Vi har varit & ätit lunch på Storforsens Skogsälva..

& myst i solen, i glada (& busiga) vänners lag!


Detta har verkligen varit en toppen sommar!! Jag har fått all den tid med familjen & hittat på det vi kännt för, hunnit en hel del renovering o planering av vår gård & hus, och samtidigt oxå fått chansen till ett riktigt fint jobb i ett par veckor, jag e jätte nöjd!!

Nu väntar jag bara på att få tag i ngn på Komvux, verkar lättare sagt än gjort.. :)
/Malin

Rastar lite just nu..

Sitter på jobbet (min sista dag här faktiskt, känns otroligt tråkigt, trivs ju så bra) & vi ska snart packa oss iväg på beachen, härligt värre i detta kanonväder!!

Igår fick mannen helg & vi fick långväga gäster från Skåoune!! =))) Urban, Helen samt barnen Cornelia & Dennis! UNDERBART kul att träffa er igen, det är ju 1½ år sedan sist.. Ett par fantastiska människor vi lärde känna genom gemensamma bekanta då vi semestrade i Turkiet! Synd bara att de e en sisådär 150 mil mellan oss.. :(
men iaf så kom dem till oss igår o vi kramades, surrade o fnittrade över ett par glas rött igår, fnissade innan ja gick i säng strax efter 00-tiden, skulle ju börja jobba 06.45, så ja var hyfs trött i ögat på morron, haha...
Helen sa by the way att hon skulle möta upp mig när ja kommer hem efter jobbet idag som värsta "Krans-Lisan" med ett glas rött istället för blåbärssoppa, haha, ja kan riktigt se henne framför mig i hilka o allt!! ja dör!!

Ikväll ska vi avnjuta god mat, med säkerhet ett par glas rött eller annat blött & varandras sällskap! Imorron eller söndag måste ju vi uppleva Storforsen, haha värsta stadsmänniskorna har ju inte ens vart norr om Dalarna??! :-o

Så jag tar nog rast från blogget ett par dagar medan vi umgås med dem, återkommer på måndag = ny vecka med nya tag!!! Mallan har ju legat på latsidan, så nu blir det kost & motion o ett smalare jag igen.. Låter trevligt!

//Malin

Onsdag & sovmorron!!

Härliga tanke igår kväll då ja gick i säng runt 22 snåret, jag börjar inte jobba förrän kl 10.00!! Pliiiis ungar sov länge!! ;)
Vaknade till av att Tindra vrålade ngt i sömnen tidigt som attans imorse, runt 5.30 tror jag de va?! o satte sig upp, kanske retades me lillbrorsan eller, han kanske t.om snott ngt som va hennes, eller som hon hade eller liksom så??? =)) Skynda mig att kasta ner henne på kudden igen o nynna ngt som skulle verka som ngn nattisång, haha.. Minns inte riktigt?!
Iaf så somnade hon om igen o Milton vaknade som tur var INTE, så vi grisade & sov ända till kl 7.30, utvilad!!!

Sen myste vi på här hemma på morron i soffan framför inspelade Dora samt ett avsnitt I drömmarnas trädgård, vilket inte alls hunnits med tidigare morgnar denna vecka..
Klara runt 9 snåret så vi drog iväg med pappersinsamlingen, -3 stora papperskassar med tidningar, mjölkpaket o annat smått o gott... Runt 9.30 kom vi på dagge där vi lämnade Milton först på sin avdelning o sen knallade vi över till Tindras.. Dem skulle just gå ut, härligt värre i denna sol!! Efter puss o kram drog jag på jobbet, insåg att ja var i god tid så ja passade på att köpa kattmaten som va slut innan ja skulle oppa work!

Idag har vi myst på i solen på jobbet, barnen har badat, vi har spelat fia med knuff o tagit en promenad o en fika på samhället, värsta lyxet jue!

Hämtade barnen då ja slutade 17.30 (detta e ju baksidan med att börja sent en morron, man slutar ju nästan aldrig) o Tindra beställde makaroner o stekt korv till middag, mamma fixade, & båda barnen åt med stor aptit!
Sen dansade vi en halvtimme till Moraträsk o sen gick jag o Tindra ut o klippte gräset, vattnade häcken vi planterat, alla blomrabatter o rensade ogräs, ooh så fint de blev!!

Nu ska ja kika på lite snygga kort att lägga in, so long! /Mallan

Jo, by the way, hämtade ut Flisans present idag som var klar, jätte fiiiiin, vill med ha!!! Så den ligger nu inslagen o väntar på stordonnan som kommer hem med mormor imorron efter en semester tripp på både vitbergsbadet, ansia badplats, djurparken i Lycksele osv... Myyys!!

I helgen badade vi HELA FAMILJEN i poolen, i varmt o sköööönt vatten.... :)

Även utomhus måste man va snygg -me läppglans!!

Mysigt med egen sandlåda...


Sommar fot.... *puss*

Mammas & Tindras.....

Övervakaren.... Alltid nära!

Hmm, ja ibland kanske lite väl nära..! Men ville ju bara kyla magen litegranna.. =))

Roligt med egna gungor med...

Sommarkort på en liten grabb barfota på gräset, finns det ngt vackrare..?

Picnic e ju oxå SOMMAR!!

Mmmmmm..... Hirregud mamma så GOTT!!


Nu ska ja isäng, väckaren ringer kl 06.00!

Måndag & veckans första förskoledag avklarad!!

Mommo kom o sov här natten till idag så Tindra skulle ha en ngn som följde med henne på sin första förskoledag på nya förskolan.. -de blev mommo & Flisan :)
Tur att hennes fröken från den förra nedlagda förskolan hamnade på samma avdelning som Tindra!! *lycklig tjejj*

Klockan ringde strax före kl 06, bara skutta upp o in i duschen, sen trycka i sig en macka + kaffe & sen var det bara dra upp ett efter ett barn, hujedamejj, men men duktiga som dem är allihopa så var vi klara & satte oss i bilen prick klockan 07 som ja hade tänkt mejj för att vi skulle hinna..! Att lämna Milton var precis lika smidigt som sist, så efter det knatade vi över på Tindras avdelning, hittade en ledig hylla o självaste superfröken!!!

Sen var det dags för mamman att åka på arbetet, skönt med en lugn morron vid lämnandet, hoppas det fortsätter på de viset..
Barnen var ganska överaktiva efter middag o bad så även efter en saga & kli på ryggen kunde inte Tindra somna, men hur lätt e de egentligen att göra de med osynliga humlor inne i rummet!!? HAHAAA, jaa hon såg dem, men inte mamman..?

Nu sitter jag iaf i hemmets tysta hörna, hör bara ljudet av datan, o lilla kattskrället (läs Snövit som river ner allt möjligt från fönsterbrädan *suck*) o sen har jag precis sköljt ur min blekning av utväxten, blev myche grann, sagt god natt till gubben via telen o nu ska ja i säng, trött som faen e jag!! =)

Jo, Flisans present e oxå fixad, kommer att tillverkas på torsdags så förhoppningsvis får ja hämta den då, eller fre efter jobbet, spännande! Stortjejjen fyller ju 8 år den 9e..!

Natti... /Malin

Nu vet ja!!!

Inför mitt kommande 30 års firande har folk frågat va jag önskar mig, hmm.... Jaa jag har föreslagit både det ena o det andra men -nej, Malin inget till huset.. Hmm ok.. -nej, Malin ingen tattoo, hmm ok..

Men nu vet jag!!!! Jag kommer ju att behöva en bärbar dator inför min kommande studering, de var väl ett bra förslag??
De e ju personligt, ngt jag verkligen behöver, ngt jag inte har råd att köpa själv..

Så seså gott folk som ska vara med på min fest (jag förövrigt kommer att anordna i en lokal full av folk, mat  + med god dryck...) & eftersom jag är sämst på veta vilken ja vill ha kan ni antingen höra med mannen min vad jag kan tänkas behöva för en snygg skapelse, eller så får jag ett bidrag till en??

Jag är ingen tjejj som vill ha kristallskålar eller fat, ej heller smycken eller andra inredningsartiklar, nej dem vill jag köpa själv eller få av mannen... easy way va??

/Mala 

Lite kort..

Hittade ju lite kort i kameran som jag glömt uppdatera med! :)

De första är på lillebror, klippte ju håret på honom förra veckan, blev ett riktigt charmtroll eller vad tycks??!


Testing av gammelmormors foppaskor... haha!


Idag på morron styrde vi kosan mot skellefteå o lilleputtlandet, men vädergudarna ville tydligen annat, för de ÖSREGNADE!!! :-(((( faan å!! nåja in på max o tog oss lite mat i magen o så åkte vi till skeppet & Nimbys värld!!
Mange tvär svängde in på en grusväg o ja suckade o blev lite sne -vars faan ska du nu då?? (de brukar vara så ibland att han skjutsar mig lite överallt o ska visa mig vilken/vilka telefonstolpar han bytt eller annat lika intressant o ja kände inte för de idag, hahahaaa!!)
Men näe minsann hoppade inte mannen ut o hämtade sin frus absoluta favoritkost -ärtskidor!!!!!!!!!!!! LOVE YOU!!


Tindras favvo med!!

Milton fick ju med ett inträdesarmband, men de va mest jobbigt o efter x antal ggr han slitit bort de fäste ja de på hans ena hängsel bakom ryggen, hihi..

Så var lilla havsmonstret framme på botten....

Tindra e ju en riktig cykeltjejj!!

Men hirregud så mkt bollar för lilla bollfantasten!!! hihi..

Så man blev ju så trött så trött....

Fast lite crasy kan man ändå orka vara...


Sen tillbaka till lite äldre kort, dem som är ett par dar alltså.. :) Så här kan de se ut när man vänder ryggen till o ska plocka ur besticklådan från diskmaskinen... Kattskruttar! (sista korten på dem alla 3, för 2st är bort sprungna eller tagna av ngt djur sedan 4 dygn nu, såå tungt inte veta vad som hänt dem.. )

Vi fick ju storfrämmande av mannens mor, mormor & farfar tis-ons förra veckan med..


Sen när vi kom hem idag så hade lillkissen SnöVIT som hon faktiskt heter haft race in o ut o igenom vårt skortstensrör som ligger rostigt på gräset, så näe hon e inte spec vit just nu.. =// En liten touch av koppar kanske??

Sen lägger ja in ett kort till Tessan som e nyfiken på vårt kök, men näe ja orka inte stöka bort allt som ligger i oreda, haha, så ja bjuder på ett stökigt kort så här på slutet...


En toppen dag har vi haft idag med bror Patrik & Åsa + små kläpparna!! När vi kom hem tog ja mina nya walkingskor o tog en promm med mp3`n fulladdad av kanonlåtar + hunden, men va händer, jo precis när ja vänder så -ÖSREGN!! ja va blöt ända in på trollerna, hahahaaa...

Hopp & hejj hoppas ngt kul händer imorron...!! Krams Mallan

RSS 2.0