Dags för julkalendern nu..

Kan fasen inte fatta att de verkligen är första december imorron, vilken tur att de snöat idag så julkänslorna kommer, för dem har inte alls infunnit sig ännu.. Men nu kanske?

Imorron är det första december, ny månad och det vill säga nytt liv! Jaa nu ska ja köra stenhårt, ja gillar inte hur tajt mina kläder sitter, inte hur fet hy jag upplever att jag har i ansiktet eller hur fruktansvärt trött jag är..!!

Nej nu ska ja köra ren kur shake, ta av mina sparade påsar som finns här hemma i lika olika goda smaker.. Hoppas sen mitt 5 dagars nutrilettkit vill dimpa ner här hemma, ja har beslutat mig för mååånga kilo bort innan julafton, nu är här färdigsvullat!!

Bjuder på ett partykort på ja o snyggisbrudarna mina!! Världens bästa Elin & Mona :)

/Malin

Funderade på en rivstart, bäst samla krafter för att lyckas!

Neeej ja mår verkligen inte bra av att ha legat i över 3 veckor nu, inte alls kunnat styra över handlingen av mat eller matlagningen enligt VV som ja hade tänkt köra ett tag på... Men men, de e bara inse att mina kilon sitter där dem sitter o nu är de ca +3kg sen i sommar, damn!!! =(

Funderade starkt på detta, en rivstart på 5 dagar, krympa magsäcken o hungerkänslorna lite för att sedan dricka någon shake/dag samt VV mat....?

Någon som vill joina? Puss från mig! /Mallan :)Nutrilett Quick Start 5 dagar, Axellus   
Nutrilett Quick Start 5 dagar 30 p
Fem dagars dieten Nutrilett Quick Start är idealisk för dig som vill äta flera små måltider per dag och vill ha variation.

 

Nutrilett Quick Start är en fullvärdig diet som ersätter all näring du behöver under en dag. Och du får i dig endast 830 kcal per dag! I dagens matsedel ingår sex varierande och kalorisnåla måltider som gör att det vattnas i munnen. Måltiderna tillreder du snabbt och lätt i en mikro eller på en kokplatta.

 

Nutrilett Quick Start innehåller alla essentiella näringsämnen som din kropp behöver under dieten, i synnerhet vitaminer och mineralämnen. Du kan använda Nutrilett Quick Start-paketet på olika sätt: både en 100-procentig Nutrilett Quick Start-diet och en kombination av Nutrilett och mat är goda alternativ. Vilket tror du skulle passa dig? Beakta att du behöver hög motivation för att följa dieten Nutrilett Quick Start. Börja dieten med att under en veckas tid äta mindre mat än tidigare. Även efter dieten är det bäst att övergå till normala mängder mat så småningom. Sist och slutligen är det nya matvanor och motion som ger resultat på lång sikt. Quick Start-paketet hjälper dig att komma igång!

 

Sex kalorisnåla matportioner per dag, för fem dagar – sammanlagt 30 portioner
3 påsar chokladmilkshake
2 påsar jordgubbsmilkshake
2 karamell/toffeebarer
2 nöt/chokladbarer
1 browniebar
5 påsar grönsaksbuljong
5 påsar tomatjuice
3 påsar vaniljdessert
2 påsar chokladdessert
2 påsar tomatpasta
2 påsar ostpasta
1 påse kycklingsoppa

JAAA!!

Till både det ena o det andra.. jag har börjat känna mig bättre, jag äter mkt mindre smärtstillande, istället för mellan 16-20 tabletter/dag så e jag nu nere på ca 8st, känns kanonbra, för de första mår jag inte alls lika illa, o sen blir matlusten bättre vilket leder till att jag kan äta mat och slipper ta en massa medicin på tom mage som gör att jag får magkramper..
Idag har jag vilat då o då, jag måste verkligen säga till mig själv att lägga mig ner, slappna av, laga mat som e halvfabrikat, blunda för både tvätt o städ, de kommer ja hinna, huvudsaken e att bli frisk nu!
Jag som ska köpa korpenkort o börja promenera med pulsmätare, skojj!
Samt lära en liten colliekille på 8 veckor att fixa koppel, pinka i snön, van att vara i en bur ngn stund/dag, o såklart en hel massa valpmyyyys hela familjen!

Men sen har jag en jättehemlighet som ev e på gång, ååååh som jag längtat efter denna dag, hihi..

Uppdaterar sen, so long pal!

Lägger in lite kort från helgen o utelek i snön! =)


Flisan hade ju gjort en snö-säng som var tvungen att testas.. =)

även av mamman... -drog en taktikvila även utomhus, najjs!sen fortsatte fotandet inne.. :)


Hej just DU!!

Jaa just DU!! :) Jag tycker det är jätte trevligt att du följer mitt liv o min vardag, ja de e verkligen så!!

MEN...

Eftersom jag o min familj har valt att bo utanför samhället, dvs absolut inte mitt i smeten o centrala samhället och jag nu ligger dålig så vore de sååå mkt roligare om du kom o hälsade på mig..? Ok jag e sjuk, men ja har ingenting som e farligt eller smittar på något sätt, om du inte e rädd att bli en soffpotatis så som jag..?!

Kan bara säga tusen tack till de 2 nära vänner som faktiskt kommit förbi mig för att hjälpa mig fördriva tiden o skvallras litegranna & ett stort + till Åsa som den kvällen till ära hade med sig ett paket Ben & jerry glass till mig! Elin är nästa vän som kommit förbi med en kram o några peppande ord så här i deppandets tider..! Sånt gillar jag! Min mamma & pappa har ju ställt upp i ur och skur, med skjuts av mig o barnen, handling och bjudit på både mat o fika, så dem vet jag inte riktigt hur jag ska kunna tacka??
Självklart ett stort jätte TACK till alla ni andra som ringt o frågat hur jag mår, hur jag känner mig, om än de kan vara fasikens så svårt att förklara eller liksom känna efter? De känns liksom lika dag ut o dag in, o frågar ni mejj just som ja har smärtstillande i kroppen så kanske ja svarar rätt så OK..

Men saken är den att jag från att jag öppnar mina ögon på morron har en hemsk huvudvärk, nästan som migrän, en stickande varm smärta bakom ögonen, illamående av dimmig syn och tunnelseende hela dagen o ända tills jag lägger mig för natten.. Det är svårt somna, min tinnitus gör sig mera påmind och ett evigt susande i öronen, jag hör min puls och ibland nästan som ett tickande av en klocka, jaa som sagt de e svårt förklara..

Idag har jag ringt till Dr IGEN, för idag är min huvudvärk värre än någonsin, jag mår illa och har absolut INGEN matlust, och detta är dagen till ära min sista sjukskrivningsdag.. Fick bara tag på en sköterska på specialmottagningen som skulle framföra mina symtom och förhoppningsvis Dr själv kan ringa mig.. Vafan kan man inte påbörja medicinering mot mitt höga blodtryck, de kanske liksom e så simpelt att de e det som spökar för mig och ger mig alla dessa symtom? Igår kväll hittade jag dessutom 5-6 små blåmärken ganska ytliga på mina lår, ser ut som små blodproppar..? Men men de e ju fortfarande bara att vänta... :(
Eftersom vi har högt blodtryck i släkten o min mamma var mellan 25-30 år då hon fick diagnosen och började medicinera så kanske det bara är där problemet ligger??

Det som stör mig mest är denna väntan, -på vad?? Ta tag i detta snart för jag blir snart vansinnig, att gå omkring o må illa samt en hemsk huvudvärk gör att min familj snart kommer bli lidande, för jag känner mig som en bomb som är på väg att explodera...!!!

Hittade en sida som gjorde mig såååå sugen på några klick, för att pigga upp mig och göra mig kryare, men tänkte -nej de e väl ändå inte jag som ska köpa mig sånt? De e väl mannen eller mina nära o kära, dem som bryr sig om mig o vill önska mig med en fin gest -krya på dig..?? :))

Kolla in: www.jewel.se där dem faktiskt just nu har ett kanonerbjudande på  Pilgrim Charms jag vill ha! Köper man 3st får man ett halsband att fästa dem på Gratis!

Pilgrim Charm

Pilgrim Charm Gold
Pilgrim Charm

Åååh dessa skulle jag såå gärna vilja ha!! Så ni vet ju vart jag bor, kom hit får ni kaffe & garanterat skavsår i öronen av allt mitt babblande.. =)

Puss! /Mallan


Så e trailern klar!!


Moahaha, o vem var då The heroes, the actor, the beauty, the one and only...? Om inte moi!! =)) Detta var verkligen skitkul, jag o Elin var tillsammans i 4-5 dagar, ja inte hela dagar, men halva iaf o ngn kväll för att fixa detta & så här blev reslutatet, himla nöjd!! Så bara vänta o längta tills man får se den på bio..? ;)

http://www.youtube.com/watch?v=keLhQ6YOprE&feature=player_embedded 

Vår familj, som alvar.. :)

Classic dance: http://elfyourself.jibjab.com/view/adaC3ujJZqZ2777G


Hahhaaaaaa, tror ja hade lite att göra för stunden...? /Mallan


Fortfarande inte pigg... =(

Nej jag är faktiskt inte det, ringde vårdcentralen på hemkommun o dem skulle ringa tillbaka kl 16.00, så dem gjorde, eftersom dem såklart ville titta på mig då mitt BT på morron visade 127/92 (testade i kuren på VC) men jag kunde inte komma på en gång, var ju tvungen fixa hund-barn o eldvakt, så skickade dem mig vidare till Piteå lasarett på akuten, eftersom detta enligt min husläkare o sköterska inte var något att leka med..

Det går som inte beskriva min huvudvärk annat än att det är en stark smärta i pannan o som en värmande smärta bakom ögonen o spec höger öga.. Illamående av att min syn känns lite gungande o smått dimmig.. =(

Jag kom in på akuten, fick ett rum direkt o dem kollade mitt BT efter vila, som visade 130/97, dvs de blir bara högre o högre trots att ja knappt är uppe ngt..? Hmmmm...?
Pratade med överläkaren som tyckte ja skulle läggas in, men hallå, ja har fortfarande ingen som har en nyckel in i mitt hus, så jag förhandlade mig till att de kan ringa mig imorron om vilken tid ja ska befinna mig där, då kan ja ha allt detta fixat??
Så idag ringer dem mig på morron IGEN o säger att efter ha pratat med neurologen vill dem gärna avvakta tills mitt provsvar kommer från ryggmärgsprovet innan vi påbörjar ngn behandling åt något håll, jaha de e väl bara vänta då, inte så mycket annat att göra än att vila, vila o VILA....... Tur mamma e här o hjälper mig denna vecka med, barnen e på förskola o skola på heltid, men vafan ska ja göra..?!

Imorron e min sista dag på sjukskrivningen, dvs de e 2veckor sedan mitt ryggmärgprov togs så ja får väl se vad dem tänker göra med mig nu, ja kan inte koncentrera mig på läsa, jag e ljuskänslig o med denna huvudvärk kan ja inte ens vara med på genomgångar på skolan, kommer missa otroiligt mkt känner jag, men va ska ja göra?? Kommer väl tillslut måsta hoppa av skolan, för ja kommer nog knappast hinna ikapp, känner mig sååå jävla deppig nu.... Ja vill inte vara sjuk!!!!!!!!!!!!!!

De enda som faktiskt piggar upp är tanken på denna skönhet, våran snart leveransklara lilla Pumba, men han kommer heta Aslan som lejonet i Narnia.. Iaf som de känns nu.. :) Han ska ögonlysas på måndag, men sen e han min min MIIIIN!!! Eller jaa, min & Flisans! Hennes blivande utställnings o agilitykompis!


//Mallan

Många frågor om mitt tillstånd..

Som ni kan se från tidigare inlägg o kommentarer är det några som funderar hur ja kan vara hemma i detta tillstånd.. Nu hör det ju till saken att det var 2 sköterskor + 2 läkare som faktiskt SKREV IN MIG förra fredagen redan nere på akuten, men ja gav mig faan på att ja skulle hem, jag är ingen sjukhusmänniska, jag är inte rädd på ngt sätt eller på annat sätt otrygg, men jag vill vara hemma i mitt egen hem, min egen säng o soffa o kurera mig, de e DÅ jag blir frisk!!! =)

Kolla in denna snygging då...hihi..!!!


Så e ja nog på benen iaf..

Jaaa iaf för ngn minut/gång iaf =)) Men de finns hopp om liv just nu!

Nu ska jag berätta om hur man verkligen blir behandlad som sjuk i min hemkommun, ja jag kan faktiskt säga att skulle jag fundera på flytta hit o höra sånna här saker skulle jag tänka om fort, för hur faan kan man behandla sina kommuninvånare på detta sätt o tro att folk vill bo här????

Jag blev ju sjukskriven på heltid eftersom jag enligt diagnosen på läkarintygen jag fick har Encefalit = hjärninflammation, MEN jag får som svar att föreståndaren på barnens förskola inte är ngn läkare så hur ska hon kunna ta ställning till om jag kan ta hand om barnen eller inte, så de blir AVSLAG!! jag ska tydligen kunna vara hemma o ta hand om mina barn om dagarna då mannen arbetar hemifrån o jag inte ens är kapabel att ta hand om mig själv, att ställa sig upp, eller gå på toaletten e knappt ngt jag klarat av utan att nästan svimma av värken eller kräkas..

Tur jag haft min mamma här, mamma som arbetar 8-17 och haft den möjlighet att lämna in barnen på dagis, efter vi ringt Dr här i hemkommunen som skrivit ut ytterligare ett intyg (!!) att jag är sängliggande o inte kapabel att ta hand om barnen..

Men vet ni vad vår hemkommun nu säger????? Att min man ska vara hemma o ta hand om detta, ha barnen hemma o ta VAB?? Dem vill alltså att en frisk vuxen människa ska vara hemma från sitt arbete, ljuga för förskolan att barnen är sjuka, alltså fuska med försäkringskassans system?????????????????????????!!!!!! Dessutom kanske det i en familj kan vara nog att en förälder är hemma med sjuklön, 80% av sin inkomst..??

Min älskade mamma driver detta vidare för att hon inser -detta kan väl ändå inte vara laglig rätt??

Efter vårt inlämnande av ytterligare ett intyg får vi veta att OM det nu är så att mitt tillfrisknande KAN SKE med hjälp att barnen är på förskolan får dem vara det, men ENDAST på deras ordinarie tider, dvs 50%?? Detta eftersom jag studerar på 50%, men hur faan ska jag bli hjälpt av detta??

Var detta rätt då??  -NEJ!

Mamma ringer vidare till BUN, som erkänner, -nej men oh så hemskt, nej men då har det absolut blivit något missförstånd... Han ringer tillbaka kl 16 o säger att barnen får vara mammas arbetstider, dvs heltid..

Men varför ska man ge sig nu, vi ringer vidare till försäkringskassan och förklarar vår sits, hur vår hemkommun tycker vi ska agera vid en sjukskrivning...

DETTA ÄR HELT FEL OCH VI KAN ALLTSÅ STÄMMA KOMMUNEN FÖR DETTA!!!


Jag är så förbannad, men jag är glad att min mamma orkat strida, hon som arbetat hårt dessa dagar, haft en sjuk dotter, tagit hand om våra 3 barn både arbetsdagar och lediga dagar, jag har lidit med henne, förstått det har varit tungt, men så himla glad att hon orkat, o nu när jag börjat bli kry igen så kommer jag strida vidare, jag kommer gå så jävla långt jag bara behöver med detta, och till att börja med SKA jag ha en tidningssida i vår lokala dagstidning, så de så!

/Malin

Så e ja nog på benen iaf..

Jaaa iaf för ngn minut/gång iaf =)) Men de finns hopp om liv just nu!

Nu ska jag berätta om hur man verkligen blir behandlad som sjuk i min hemkommun, ja jag kan faktiskt säga att skulle jag fundera på flytta hit o höra sånna här saker skulle jag tänka om fort, för hur faan kan man behandla sina kommuninvånare på detta sätt o tro att folk vill bo här????

Jag blev ju sjukskriven på heltid eftersom jag enligt diagnosen på läkarintygen jag fick har Encefalit = hjärninflammation, MEN jag får som svar att föreståndaren på barnens förskola inte är ngn läkare så hur ska hon kunna ta ställning till om jag kan ta hand om barnen eller inte, så de blir AVSLAG!! jag ska tydligen kunna vara hemma o ta hand om mina barn om dagarna då mannen arbetar hemifrån o jag inte ens är kapabel att ta hand om mig själv, att ställa sig upp, eller gå på toaletten e knappt ngt jag klarat av utan att nästan svimma av värken eller kräkas..

Tur jag haft min mamma här, mamma som arbetar 8-17 och haft den möjlighet att lämna in barnen på dagis, efter vi ringt Dr här i hemkommunen som skrivit ut ytterligare ett intyg (!!) att jag är sängliggande o inte kapabel att ta hand om barnen..

Men vet ni vad vår hemkommun nu säger????? Att min man ska vara hemma o ta hand om detta, ha barnen hemma o ta VAB?? Dem vill alltså att en frisk vuxen människa ska vara hemma från sitt arbete, ljuga för förskolan att barnen är sjuka, alltså fuska med försäkringskassans system?????????????????????????!!!!!! Dessutom kanske det i en familj kan vara nog att en förälder är hemma med sjuklön, 80% av sin inkomst..??

Min älskade mamma driver detta vidare för att hon inser -detta kan väl ändå inte vara laglig rätt??

Efter vårt inlämnande av ytterligare ett intyg får vi veta att OM det nu är så att mitt tillfrisknande KAN SKE med hjälp att barnen är på förskolan får dem vara det, men ENDAST på deras ordinarie tider, dvs 50%?? Detta eftersom jag studerar på 50%, men hur faan ska jag bli hjälpt av detta??

Var detta rätt då??  -NEJ!

Mamma ringer vidare till BUN, som erkänner, -nej men oh så hemskt, nej men då har det absolut blivit något missförstånd... Han ringer tillbaka kl 16 o säger att barnen får vara mammas arbetstider, dvs heltid..

Men varför ska man ge sig nu, vi ringer vidare till försäkringskassan och förklarar vår sits, hur vår hemkommun tycker vi ska agera vid en sjukskrivning...

DETTA ÄR HELT FEL OCH VI KAN ALLTSÅ STÄMMA KOMMUNEN FÖR DETTA!!!


Jag är så förbannad, men jag är glad att min mamma orkat strida, hon som arbetat hårt dessa dagar, haft en sjuk dotter, tagit hand om våra 3 barn både arbetsdagar och lediga dagar, jag har lidit med henne, förstått det har varit tungt, men så himla glad att hon orkat, o nu när jag börjat bli kry igen så kommer jag strida vidare, jag kommer gå så jävla långt jag bara behöver med detta, och till att börja med SKA jag ha en tidningssida i vår lokala dagstidning, så de så!

/Malin

Sjuk..

Tänkte jag skulle berätta om min vecka som skulle bli den bästa ever, skolledig o en hel veckas ledighet tillsammans med mina 3 barn!! =)

Måndag kände jag mig väl kanske ganska ok under dagen, men på eftermiddagen o kvällen får jag bara mer o mer bröstsmärtor, som även blev så kraftiga under natten till tisdag så ja knappt kunde sova.. Domningar ut i vänster arm o ben samt ansikte o mun..

Tisdag morron åkte jag o barnen till mormor som planerat, där ökade mina bröstsmärtor samt att jag började känna mig yr o snurrig.. :/ Jag ringde akuten o rådfrågade som ville jag skulle komma in på EKG.
EKG visade inget, men mitt blodtryck var högt, iaf undertrycket.. Jag brukar ligga på 110/55 och nu var det 120/95 och jag var såå snurrig o mådde illa. En massa prover togs och jag fick komma upp på en skallröntgen, men som tur var inte visade något..
Jag fick åka hem o läkaren skulle ringa mig för att få komma in på röntgen av halsrygg, rygg o ländrygg nästa dag..
Läkaren ringde aldrig så ja ringde o efterlyste honom då mina domningar blivit värre nu =((
Svaret jag fick var inte kul -jamen den läkaren e inte ens i tjänst idag??
Men sköterskan ringde upp honom o han ringde upp, det blev sagt ett återbesök nästa dag med ryggmärgsprovkontroll, men trolig hjärninfammation sa han, antingen orsakat av latent herpesvirus eller vattkoppevirus...? Skit samma nu e ju läget som sdant??

Torsdag skjutade min snälla pappa in mig så jag fick ta ryggmärgsprovet, tjejjerna följde med, o efter provet skulle jag vara liggande o vilande i 2 h, så tjejjerna kröp ner med mig i sängen o moffen åkte o köpte lite frukt att mumsa på! :)) Tusen tack!
På kvällen började en rygg o huvudvärk komma som inte var ngn lek, fy i helvete!!! Inga som helst värktabletter hjälper o när äntligen mannen kommer hem så kan ja vila ordentligt, för de e ju inte så lätt med 3 barn hemma... Ligger, ligger o ligger...

Fredagmorrons huvudvärk går inte att beskriva med ord, sittande eller upprätt ställning är inte att tänka på, gruvar att ens gå på toa.. :( Börjar känna av en feber som e på G o stelnar i nacken. Ringer akuten o dem ber mig komma in, lämnar barnen hos mormor o ja ligger i bilen, vill bara kräkas o blundar för den hemska värken!!
Inne på akuten blir de nya prover, BT tas o temp som visade på 37,6. jag som ligger runt 35,5 vanligast.. suck!!! Blir inskriven o får nål direkt, jag får panik, inte faan ska ja läggas in i helgen, ja ska vara hemma med min familj!!!! Efter 4 h på akuten får jag äntligen smärtstillande/inflammationshämmande som hjälper liiiiiiiiiite o efter en stor kopp kaffe med 2-3 ggr taktikvila i sittande ställning frågar de hur ja mår o om ja orkar åka hem -JAA!!!

Så hela helgen har jag legat, mormor fick behålla barnen o mannen har snickrat o installerat en massa i nya pannrummet då han inte haft kökstjänst eller tagit hand om mig på bästa sätt!! ;) LOVE HIM!!

Lördag em kände jag mig faktiskt lite smått bättre o blev lite gladare för stunden.. För jag lovar -detta tär på psyket! Att inte orka eller kunna göra NÅGOT!!! =((

MEN söndag vaknar jag med en dubbel så hemsk huvudvärk som inte går att genomlida, tar en hel massa alvedon, ipren, diklofenak -ja allt ja törs, vilar, men INGET HJÄLPER!! Hjärtat rusar, svettas, tempen stiger o jag mår inte alls bra, börjar faktiskt överväga ambulans o lassa, ge mig ngt nuuu!!!
Vet inte riktigt vart jag ska vända mig för att kunna få hjälp här hemma så ja ringer min faster som arbetar som sjuksköterska o hon kommer för att titta till mig o hon har med lite värkkarameller som hon kallar dem.. :))
Efter 1h börjar den värsta pinvärken ge sig o ja känner, -ja jag överlever nog detta trots allt? :)

Idag är det måndag, mannen har åkt på sitt arbete o mormor är här för att hjälpa mig med barnen, hon jobbar 8-17 så barnen är på dagge hennes arbetstider, men trots att jag lämnat läkarintyg om detta o min sjukskrivning så får inte jag ha barnen hemma???!!!
Tur som är orkar mamma vara den drivande o stridande i detta, jag ligger bara här hemma o blundar o genomlider timme efter timme, hon ringer läkarstationen som skriver ut ytterligare (!!) ett intyg om sjukintyg och att jag faktiskt inte orkar ta hand om barnen själv att jag liksom är sängliggande -hallåå!!!? Jag orkar ju inte ens med mig själv..

Har orkat ringa o pratat med en sköterska idag o fått utskrivet mer smärtstillande, o jag bara hoppas att detta ska vändra snart, har ju legat helt pall i soffan/sängen sen torsdag kväll! :((

Vet inte riktigt hur länge detta inlägg tagit att skriva, för ja har vilat, skrivit o vilat, är ju ljuskänslig så skärmen känns som den starkaste kamerablixt ja kännt..

Så nu kära vänner o bloggläsare kan ni se hur min vardag e just i skrivande stund.. Ta vara på dagen o gör ngt bra av den, puss o krams Mallan

RSS 2.0