Gårdagens pyssel..

Tjejjerna hade en riktig pysslardag igår, ja vet inte vad dem inte gjorde så att säga =)
Dem hade fria händer bland allt pyssel, play doh deg & silverkulor..

Detta blev iaf Flisans verk =) Kolla in gubben med bananskal som hatt, haha! Så jäkla söt!!

Tindra hon går mest omkring o e sååå nöjd att mamma satt fast färgade extensions i hennes hår & gjort en fläta, stor tejjen min! =)


Glömde ju lägga in dessa igår...

Ha en bra dag! /Mallan

Dagen idag..

Har verkligen bara tatt de lugna idag, känner mig fasen bakis nästan idag med, haha.. Nej men några få timmars sömn natten efter man varit på partajj gjorde att jag sov 2h med Milton idag, sköööönt!!
Sen ringde mannen o väckte mejj, för att sedan ha så otroligt dålig mottagning där han är, så inget av han sa förstod jag, de var bara lägga på o höras senare ikväll...

Flisan vecka e de igen , o vi fick idag svaret på alla allergiprover vi tog på henne för lite drygt 1½vecka sedan, -alla var negativa!!! =) ooh vilken tur!!

Dagens lunch höll jag nästan på sova ifrån, så när ja vaknade var jag vrålhungrig o fixade snabbt ihop kallrökt lax o kokta grönsaker till det.. =) nammi...

Flisan skötte lillebror medan ja hämtade Tindra på dagge, så hon hade fixat frilla på honom under tiden, haha!


Har i e.m avnjutit en grymt god proteinbar, som faan smakade snickers, ja var riktigt hungrig till e.m mellanmålet med, så även till middagen, o ikväll har ja dessutom ätit en apelsin..
Kan hända att de var pga den i stort sett matfria dagen som blev igår, då Mallan var mkt bakis..?? =)

Ja e ju ingen partyprinsessa längre, så de få tillfällen då ja dricker känner man nästa dag hur håret verkligen värker! haha..

Nu tillbaka till familjen annorlunda, o jaa ja e säker, ja ska INGA fler barn ha, men de e ju tur att ngn e duktig på befolka världen....!!

/Mallan

Testade jag med..

En liten kulig sida där man kan va litte modell eller så?

Den här tattoobilden skulle jag mer än gärna bjuda Mr Beckham på ;-p

& så min man..

he he...




Hej dåååå, nu måste ja käka litte mellanmål, =)

Dåligt med uppdatering här nu...

Jaja jag ska försöka att bli bättre, ja fattar inte vad som flugit i mejj, men de e nog det underbara vädret vi haft hela veckan lång?
Jag fixar inte att sitta inne då, nej ut i friska luften o svena sig ngn korv eller två!?

Torsdag var det vägningsdag o vågen visade så mkt som minus 3 hg = nu har ja lossat prick 13,3kg =)
Det var även dagen jag går starta eget kurs på e.m, så den torsdagen såg ut som alla andra torsdagar o sen kom ju mannen hem!!! *lyckligast*

Fredag hade ja sovmorron o vi myste på här hemma allihopa, ojj om fredagarna kunde vara i minst 3 dgr, för när sedan lördagen kommer smäller det bara till o det är söndag kväll o mannen drar på jobbet =(((

Lördag tillbringade vi ute med skotern i glada vänners lag, det var soligt men blåste lite kallt, men skottar man bara in sig i snön i lä, är det underbart!!

Mannen har ju haft kameran med sig på jobbet därför har det vart dåligt med fotouppdatering från skoterturerna, men här kommer dem, bättre sent än aldrig?
Vi e ju ute med skotern minst 1 dag/ helg, o det är lika underbart varje gång!

Nu i lördags hade jag strimlat kycklingfileér o satt dem i grillolja, som vi stekte över öppen eld i stekpannan,sen hackade jag tomater & gurka som tillbehör, Magnus o Tindra åt detta i pitabröd medan mamman hade ett mjukt fullkorns tunnbröd med linfrön, nammi!

Se & njut över norrlänska vyer ;-)

Mamma & Milton sitter o myser i en varm sol...

Matlagningsgänget!

En hungrig Felicia som väntar på lunch!

Efter flera åk o gång i backen var Tindra oxå riktigt hungrig magen!

Lilleman fick gröt, nam nam...

& trött blir man oxå, Tindra somnade till en stund på pappas skinnryggsäck *sötnöten* =)


Nej nu e de bäst gå i säng, har alla kommit ihåg att ställa om klockorna i helgen??

Tjing o hejj =)

NU e den på G!!

MIn egen hemsida!!!   www.123minsida.se/silverstralensdesign

Välkomna att besöka, beställa & skriva i gästboken!

Krams Mallan

Mys onsdag!!!

Har vart hela denna dagen hemma hos Madelene med familj, oooh så mysigt!! Druckit kaffe, suttit ute i solen, grillat både korv & hamburgare, & barnen har lekt, man har inte märkt av dem.. =)

Så ja lägger in lite kort som får tala för sig själv.. Har även sytt min efterlängtade kudde till gamla stolen i hallen som stått utan stolsdyna o bara en ful sittplatta, så nu e den oxå klar, men vette faan vem som sist använde symaskin, för alla nålar va av, o ja va såå sugen på få till denna att jag sydde den för hand, -snacka om handgjord!! =D haha

Syskonen myser i solen..

Gungor på vintern? Kul tyckte tejjerna!!

Lill cowgirlen!

Tindra klippte o trixade hon med...

& så här blev resultatet!! =)


Tjing o hejj!

hihi..

Testade jag med att skicka sms till 118100 med frågan vem är Malin & efternamn..

Svaret jag fick var:

118100 tror att Malin .......... är en glad och social tjej med glimten i ögat.
Hon tycker om att umgås med sina vänner och tackar sällan nej till en fika på stan!

Jaa inte alltför olikt mejj! =)

Faan va sött!!

Uppdatering i slöjdshopen!!

En dubbel hjärtepinne att ha i blomkrukan....

Denna gjord med olika strl av vita pärlor, samt olika strl av limegröna, & den blev riktigt snygg!!!!!






Dock e dem lite svåra att fota, så ja testade med & utan blixt.. Jaja mkt mkt snygg!!!

Tisdag..

Blev lika med tvättdag idag, tvättat en massa täcken o kläder i större strl till Tindra som vi fått ärva, kalasbra! Hittade även en rosa dunväst i till henne som hon haft nu då vi drog tor byn.. =)

Annars har ja slöjdat, lekt med lilleman, haft lite långtråkigt, ja faktiskt? Man vet som inte vad man ska ta sig för händerna då han sover o Tindra e på dagge, men samtidigt inser man att man bör vila för då klockan slagit 14 e de fullt hus igen! =D

Började morron med en proteindrink, men såg romröran som Magnus gjorde lördagmorron, o blev så grymt sugen, så de blev en kopp kaffe & en hårdmacka med sån god röra på till förmiddagens mellis! *yummi*


Sen hade ja en "bad-hair-day", så de blev fläta idag, haha!


Tjingeling!!

Måndag..

Ja va har ja egentligen gjort idag, inte sååå jätte många knåp på morron, de vanliga skjutsa på dagge, hem, leka, slöjdat o käkat lunch o slappat i soffan medan Milton sussade, sköönt!! =)

När vi kom hem efter dagge igen runt 14, så somna Tindra till i soffan 20 minuter, runt halv 3 snåret, så perfa, så sen lagade jag till den efterlängtade tonfisk-lasagnen ja ville ha, o den blev GRYM!! *skit god*
Såg förresten att ja fått en "anonym" kommentar om att den personen ville höra hur den smaka o hur ja gjort, så vill du verkligen veta kommentera igen med ditt namn ska ja fixa de!!

Efter maten beslutade jag o Tindra att vi skulle baka lite kanelbullar,  bakade bara av lite drygt 5dl mjölk, så hinner inte sessan bli alltför less innan dem e klara o hon får smaka..? =)

Resultatet!!


Så nu har man en hel del bullar att packa ner i picnickorgen då man åker ut med skotern eller bara tar en fika i solen ute på gården..?
O jag smakade inte en enda faktiskt, helt otroligt men sant, men har ju som sagt gett mig faan på att INTE stå stilla en vecka till, så allt vad fuska heter e inte tillåtet!! *ja e ganska stolt som fixat hela helgen oxå*
Fast iofs så fuskade ja till det litegrann i lördags hemma hos bror & familj, tjejjan bjöd ju på Baileys till kaffet, o ja kände -ja va faan de e ju lördag!

Men sen har de gått kanoners, haft med mig ngn bar dit vi åkt o käkat  frukt & torkade aprikoser..!

Till helgen ska ja o en tjejjpolare ut o röjja, fi faan så kul de kommer bli!!! PAAAAAARRRTTTYY!!
& jag håller med systeryster då ja sa till henne, liksom OM ja fortfarande har takterna i, (de var ju ett tag sen man va partypingla) men hon svarade bara -de sitter ju i ryggmärgen! HAHA!!

På tal om syster, faan va ja saknat henne i helgen, ja önskade sååå att dem bodde närmare, så man kunde kila förbi varandra o ta en kaffe då o då, gå på bio, en lunch, ja men sånt systrar ska kunna göra, men allt de där tappar vi då Emmsingen bor 30 mil härifrån =((
& inte är det alltför lätt ses om helgerna då det e många som "sliter o drar i en" o man ska räcka till, både familjen o arbetet för hennes del, samt jag här hemma, med alla våra barn o ingen man hemma om veckorna.. De e inte bara dra med allt o packa sig iväg till henne.. =( tyvärr..
Men snart MÅSTE det ske -att jag kommer mig till henne, så vi kan ta en krogrunda på tu man hand i Umeå =)

Nu ska ja blogga runt lite innan de e dags sussa & ringa mannen o säga natti..

Hej hej!

Haha ja hakade på en utmaning..

Där man ska googla sitt namn & ordet är, inom situationstecken........ tex "Malin är"..
Sen ska man skriva upp de 5 första meningarna som kommer upp! =)

Jag fick -

* Malin är på väg till Irsta
* Malin är kaxig
* Malin är indian
* Malin är IFK´s hopp
* Malin är osynlig

Haha lite smått sysslolös så här på morron kanske??

Nej ja har faktiskt hunnit slöjda lite på morron, kidzen vaknade ju redan kl 06.00, sooooov!!

Så ja tror ja ska slappa litte nu i soffan, spelade in sanningens ögonblick igår på boxern, blir bra Tv att slumra till innan de e dags käka lite lunch..
Middag igår hade ja velat göra tonfisklasagne, jag ÄLSKAR ju fisk, men mannen trodde inte på den kombinationen, nej han trodde det skulle smaka MÖRT! =))))) hahahahahaaa. Så då blev det mkt enkelt -en smootie!

Så ja tror ja slirar till en tonfisklasagne idag, va tusan de finns ju lax-lasagne??

Pözzz & krams!

Härliga helg!!

Ja som de flesta av våra helger så har även denna varit helt underbar, glada vänner, skotertur, god mat o dryck hela helgen & framförallt SOOOL i flera timmar utomhus!!

Men helgen springer ju iväg o nu e de söndag igen, mannen åkt på jobbet & Flisan till pappa, blev liksom så tvärtomt här hemma nu ikväll??
Trötta småttingar som sover sedan länge, trötta efter utevistelsen idag..

Tindra ramlade idag då hon kom o skulle klättra upp i mina knän, just som hon drack saft ut en flaska, så den hackade ett stort sår i underläppen på henne, så fläskläpp o en massa blod blev resultatet.. Denna snö! =/

Hunnit slöjda lite i helgen har ja oxå hunnit såklart, jävlats en hel del med denna skål, ja hade ju en bild i huvudet hur ja ville den skulle se ut, men den ville inte samarbeta, åååh, så fre-lör-sön har ja suttit med den, i kväll e den klar!!

Reslutatet...



Ngn som vill pynta den hemma på sitt bord i påsk, kanske med lite gotta?? =)

Torsdag & fredag!

Ja så var de ju dagen D o torsdags, o som nuförtiden -som vanligt hade jag stått stilla!! Orka detta va!!?
Men de blir väl så då man inte satsat så där jätte helhjärtat nu sista veckorna, fuskat en hel del, alkohol om helgerna o inga regelbundna måltider då man e ute med skotern, o för att inte tala om vattenintaget, de har liksom inte funnits..

Jaja bara ta nya tag & den känslan infann sig på morron, ett nytt delmål eftersom ja nått mitt första delmål för ett tag sedan..!
Nu ska jag gå ner 2kg innan sista april, vilket inte borde vara ngt problem nu..

Lite har även fantasin trytit med mat, men nu känns de på G igen & jag har bytt ut lite mellanmål o annat till proteindrink eller smooties idag, nu ska kilona bort!!

Catta min söta vän har ju hjälp mig att hitta bra produkter, så det slank faktiskt ner en o annan bar & cookie oxå, kan va bra o ha då röda veckan e i antågande & sötsugen enormt!! =D Tusen tack för de sockerpärlan!! =))

Lägger även in lite kort från torsdag & fredag, vi har bara slappat på här hemma, ja har gått kurs, vart ute med barnen & idag fre har mannen & Tindra vart & klippt sig på salong, men ja orka inte ta kort denna ggn.. =)

Busiga gumman fortfarande i långt hår, så diadem behövdes för den långa luggen som nu i em e ett minne blott!!

& Theo som ville följa då ja skjutsade Felicia till stallet i torsdagskväll, haha hon ville ha han i knät! 20kg hund!!

& så lite ego på ett mkt lyckligt & förälskat par, nämligen jag & världens bästa man!!

Tisdag & onsdag..

Har bestått av utevistelse hela tiden solen har lyst!! =)

Tisdag somnade jag i solstolen medan Milton sov i vagnen ute, han sov 2½h & jag 1½h i solen, & de va verkliegn såååå underbart härligt!!!
Mormor kom o skötte tisdag kväll så ja kunde gå fortsättningskurs av slöjderiet, kul kul! Så det blev en sen kväll för oss igår, höm höm... Jaja de finna ju så mkt man bara "måste" säga, även efter man sagt god natt, fniss!

Idag blev Tindra ledig då vi skulle hämta Flisan på skolan vid dagens slut kl 13, hon skulle ju & ta sina blodprover på Vc, så får vi väl se då om de e ngt hon e allergisk mot, har ju haft & har så mkt klåda & utslag, så man e ju som lite rädd för det här med pälsdjur eller så??
=/
Flisan blev så moffesugen måndag kväll, så hon ringde honom & dem beslutade att han hämtade henne & bästisen efter skolan tisdag. Där dem nu har lekt & lekt, pysslat & myst på, sen åkte kompisen hem & Flisan sov över..

Provtagningen idag gick inget vidare & det var den mkt nervös tjejj, även fast hon hade emla plåster på, men efteråt så erkände hon att de gjorde ju faktiskt inte ONT, men att det kändes ett stick iaf..
Tindra såg ganska skräckslagen ut & ville inte att tanten skulle sticka Felicia, men vi pratade om det efteråt & även Tindra fick en tapperhetsmedalj =) haha!

Tänkte ja skulle lägga in lite kort från dagarna i solen, jag & Tindra gjorde upp en eld idag & grillade korv till lunch som vi rullade in i tortillas, sen "fikade" vi torkade aprikoser, & jaa, vi e lika galna i dem båda två. Dock hade Tindra även Tom & Jerry kex =)

Mammans stol.. sköööööön!!


Mamman, mormor & barnen gick ner till hästgården några hus bort & gav hästarna hårdmackor! & de va så mysigt så dem knoppade in 30 min var =)


Mysigt i solen..

Vi sitter & resonerar på skotern.. Sen in för dusch o lillebror som vakna..

Lillebror & Flisan tog ett kvällsbad innan läggdags, & de e svårt "ta fast" vattenstrålen, men man  vill ju så gärna!

Haha jo just det, passade på att springa in o handla lite mjölk osv idag då vi ändå va i centrum, så tjejjerna red lite inne på coop! =)


& nu e de dags att sova för denna trötta mamman, har ju kurs imorron igen & nu ska vi gå igenom ekonomi, lät lite tungt...! =)

Natti!

A men fiii faan!

Hittade ett kort som e tagen dagen innan Milton äntligen beslutade sig för att komma till oss, hela 8 dgr över tiden & en mkt less o utsliten mamma!!
Så mkt vätska i kroppen så tårna spretade rakt ut & tog inte ens i golvet..!!

Tror ja hade lossat 10kg när vi kom hem från BB, inräknat Miltons vikt o allt som hör till, men oxå en sjujäkla vätska!!

Ja fiii faan inte så konstigt man hade halsbränna, myrkryp o ont i skinnet, ja var ju enormus!!! =D





Så sen denna bilden har man alltså gått ner 23kg!! =)

/Malin

Åhh blir alldeles nostalgisk...

Miltons förlossning alltså.....

Ligger & kollar CTG, lite på G iaf.... Ut & gå! =)


Sen lunch, & bada....... Då jäklar satte det fart!! Hann inte ens bli inskriven... haha!
Barnmorskan frågade om ja ville ha kvällsfika mitt mellan en värk (hon trodde inte riktigt de va på G), men näe tack! -ja ska faan föda, o de NU!!

-Ojj ja du e öppen 10cm, så varsågod att krysta....
Tjing nu kom prinsen!
ONT men så jävla lycklig!!!!!

Åh ÄLSKADE UNDERBARA, har du äntligen kommit till oss nu!!

Den efterlängtade smörgåsbrickan, mamman va hungrig!!

Första mötet med pappa..


Stolt storasyster som hälsar på..! =)


Alltså kan det finns ngt mer fantastiskt än att föda fram ett barn, jag har gjort det  3 ggr, & varje gång är lika fantastiskt!!
Ingen som helst smärtlindring heller gjorde oxå att jag "var med" hela tiden & inte blev groggy på ngt sätt..

Ja tänk snart e lilleman 1 år, den sista Maj alltså... Tiden går så fort..

Mamma Älskar er familjen!!

En mkt fin syskonvagn som snart ska säljas..

Så ska du eller ngn du känner ha smått till sensommaren -hör av er!! Den kommer alltså  i n t e  säljas riktigt ännu, då vi kommer behöva den i sommar, på semester osv..

Modellen är Babytravel De Lux årsmod -2008

Kanon lätt & enkel att skjutsa, samt fälla ihop.
Medföljer gör regnskydd, fotsack, vinteråkpåse som även kan användas i bilstol samt hårdlift på ställning!


Söndag & Måndag...

Söndagen började med en lång & härlig skotertur tillsammans med goda vänner, pimpel, korvgrillning & framförallt SOOOL i underbara 5 hela timmar!!!! =)
Sen hämtades Felicia & middag fixades, vi käkade typ taco fast med grillad kycklig i tortillas, grymt!

Pappa Mange & arbetspolare drog på jobbet, e ju en bit att köra, stackarna, de var framme kl 02 inatt så idag har älsklingen haft migrän hela dagen... =((

Trött mamma & storasyster Felicia, samt lillebror som både gjorde en tidig kväll, ja  typ alla då förutom T i n d r a, haha, ja de blev ngn snoa med sömn i skoterpulkan idag så hon va pigg som en mört! =D
Jag la tjejjerna runt 20-tiden med Tindra hon ville pinka, äta välling, dricka, ja u name it, ända fram tills klockan slog 22.00! Då ringde mannen för att säga god natt då han sett mamman va sliten efter en hel dag ute!..
Så svaret på hans fråga va jag gjorde anade han nog INTE
-jaa, jag & T I N D R A sitter o ser på animal planet just nu (ja lät henne komma, var less springa o surra med henne i trappen hela tiden)
-va e Tindra fortfarande vaken??
-haha, jaaaaaaaaaa....

Sen innan ja hann lägga på (alltså inom 2 min efter hon kommit ner) såg det ut så här i min famn...


Måndag:

Idag har jag slappat här hemma, skottat av kaninburen ute o bron, de töar en hel del nu så de e skönt få bort det värsta slasket..
Men ja har faktiskt hunnit göra lite slöjd här hemma, som Lollan beställt.. Kul!

Sen vaknade jag ju förresten med ett igenkladdat vänsteröga..!!
Kände igår att det kliade i ögat så ja tvättade bort maken o smorde in mig, va skönt! Har vaknat fleeeeeera gånger inatt o känns hur det kladdat, så på morron gick det inte alls att öppna!
Ja hade fått in ett skräp igår o grejsade en hel del inne i ögat så ja petade väl in ngt skit i de!?

Jaja, ringde iaf mannen som vanligt för att säga godmorron på jobbet, o berättade hur ja såg ut, -typ som om han spöat mejj?? HAHAHA!!
Jaja, dagispersonalen tittade lite skeptiskt på mejj o ja berättade hur läget var, men att de inte var ögoninflammation iaf, då ja inte e röd eller så, mest bara svullen..
Hade ju sånna här ögontvättlappar hemma, & efter ett par gnugg med dem e de borta nu!

Så har ni sett ngn jävligt snygg brulla med endast mascara på höger öga så var de säkert ME!




HAHA så jäkla vråligt snyggt!!!

Hä då! /Mallan

Slöjdshopen uppdaterar!!

Litet ax från alla mina egengjorda blompinnar..

Priser:
Hjärtan med hänge ex, ängel el dyl 35kr
Hjärtan med pärlor 30kr

Sen har jag nog hemma små & stora pärlor i alla färger o former alltifrån vitt-svart!

Så Välkommen med just din beställning!

/Malin

Lördag morgon..

Pappan gick ner men barnen medan ja låg o knorrade en stund, sen när ja kommer ner e de morronbus i soffan!


& en liten glad älskling vid frukostbordet..

Så där ja Cissi!

Nu e din efterlängtade skål färdig för leverans!! =)




Nu ska ja göra lite fler blompinnar, dem pryder alla mina fönster så fint i blomkrukorna!!
Tjingeling!! /Mallan

Torsdag..

Egentliga vägningsdagen o ja hade faktiskt gått ner, ett helg hg!! Haha, Så nu e summan prick -13kg! Fantastico!

Igår vaknade jag av en massa fnitter i Miltons säng, så här såg de ut..

Sen har ja pysslat på med lite beställningsjobb & barnen har roat sig själva..
Tindra hon "degade" & Milton lekte på golvet, satt & lekte, för att sen kasta sig åt sidan o ligga på mage, & han har hasat & hasat bakåt hela tiden så han va nästan ute i hallen tillslut, hihi..



Onsdag..

Så vad har denna dagen bestått av?

Skjutsat Tindra på dagge & ja o Milton har lekt, käkat lite o ja slappade i soffan medan han sov, innan kusinvitamin Lena & lilla Albin kikade förbi, hon skulle köpa vårt lilla babyskydd. Albin ska ju bli storebror till sommaren!!!

Himla sikken underbar vecka ja har haft denna vecka, alla rutiner o min egentid då Tindra e på dagge & lilleman sover mitt på dagen.. Bara få vara Malin, slöjda om ja vill, eller bara som i veckan -slappa!! =)

Så här ligger mamman me sin fyrfota bebis, kissemamman Missan, åh va myspysigt att hon inte har bebisar här hemma längre, nu har hon tid me mamma Malin igen, & som vi kramas!


Sen åkte vi ner för att handla i em, o Tindra fick 20 min sömn i bilen på väg ner, lagomt o bra så hon somnar ikväll!
Sprang även in till kusin Nina & fick mej en kaffekopp, träffa Lena & Albin igen =) innan de va dags åka hem o fixa middag..
Det blev amerikanska Gi plättar, skivad banan & osötad hallonsylt till det, oooh så gott!


Nu ska ja kika runt lite på lite bloggar o sen krypa till kojs, har blivit på tok försent sista kvällarna, så kl 21.30 e de god natt för denna donnan! =D

By the way, vägde mig på morron, o de va stå-stilla-varannan-vecka-vikt som vanligt igen..

Hej & hå!!






Tisdag..

Jag o lilleman har lekt här hemma hela fm medan Tindra va på dagge, sen när han sov pysslade jag med Cissis hjärteskål, o den e fortfarande inte klar! =)
Har avnjutit en mkt god lunch idag bestående av omelett med grillad kyckling & ost, nammi..



Hämtade Tindra som vanligt runt 2 tiden o sen drog vi till Lina & Wilma för att fira henne i efterskott!! Hon fick en hjärteskål med lite låtsas citroner, päron & avokado.. Tror hon blev ganska glad? =)

& som vanligt så klädde tjejjerna ut sig både till prinsessor med även till skoterbrullor! hihi



Vi blev där ett par timmar så Lina bjöd även oss på middag, herregud va vi våldgästade hos dem, kycklinggryta, gotti gotti!

Nu e de dags för den rätte för rosing igen, so long!

/Mallan

Uppdatering i min shop!

Har gjort en modell Större av min ljuslykta i fönstret, denna kan man även ha som blomampel om man vill?


Här ser man skillnaden med den lilla....

En busig lillebror!

Åhh tacka vet ja rutiner igen.. Städade huset igår (som alla andra söndagar) rensade bland tvätt o leksaker, sen då barnen sov var det kliniskt o fint här hemma, Magnus tog sina grejjer o for på jobbet.. Jag sprayade rumsdoft i mitt hem, ljuvligt! Av doften solblekt bomull... mmmm...

Nu e Tindra på dagge igen o hade knappt tid vinka till mig, ja tror hon hade saknat samling o kompisarna faktiskt en hel del! De var inga problem me påklädning eller att ta sig ut i bilen på morron, riktigt ljuvligt!

När ja o lilleman kom hem satte vi oss o lekte ett tag på golvet, måste ju träna han nu så han kan sitta själv, men ja bunkrade upp med lite kuddar, fast han sitter stadigt helt själv, men mot slutet blev de ngn vurpa mot kuddarna då tröttheten kom krypande, så då fick han lite gröt o nu sover han..

Jag har rensat i flickornas rum, så nu e de oxå rent o fint, så kanske dem hittar igen sina grejjer igen?? =D

Lägger in lite härliga morronkort på en mkt busig lillebror..

Ibland tror ja Milton e världens gladaste lilla kille! Han e glad 24h om dygnet!! =)

leker lite titt-ut me mamma..  blev lite väl hastigt, så de slutade med en vurpa..!

jaja, ett nytt försök! "titt-ut"

Sen kommer världens största asflabb! hahahaaaa


Nu kan ju faktiskt Milton säga både pappa, mamma då o då, äta, där, & VISSLA, ja faktiskt, visslar man till han formar han munnen & ut kommer en vissling, flera flera gånger efter varandra! haha..
På morron i spjälsängen ropar han dadada, papapa, o så visslar han, typ kom hit o hämta mig nu! När man sen kommer sprattlar han o skrattar, han e alltid glad!! =)

/Malin

Tinnitus..

Har upptäckt en enorm trötthet sista 2-3 veckorna men tycker att ja somna hyfsat tidigt om kvällarna, ja kanske förutom söndagar o denna kväll, men de blir ju fort så då man vart ledig o vänt på dygnen under en helg! =)

Iaf så har jag dessutom på senaste tiden, förutom tröttheten, o lite huvudvärk då o då, insett -jag har fått tinnitus.. Det finns i släkten, om än kanske inte ärftligt på de viset? Ja vet inte..?

Höger öra har ett högt skärande ljud hela hela tiden, o om barnen tjoar o låter högt blir det mer vibrerande..

Det märks allra helst då ja lägger mig för att sova, andra tider på dygnet tror jag man "glömmer bort detta", men ja vet inte, & det känns verkligen inte alls kul, ja blir mkt trött av det, mest psykist..
Efter frulle denna morron & med ett grått väder orkade ja inte packa ihop oss o åka skoter, nej ja kröp ner i sängen igen, JÄTTE TRÖTT!! Men kunde inte somna, man blir nästan knäpp av detta oljud, o inget kan man göra åt det....eller???

Det låter exakt som ljudet på TV, den här "testbilden" med den mest skärande o högsta ljudnivån, ja tänk bara efter..

Nu ska ja sova, om ja kan, ljudet skär & vibrerar i skrivande stund,.. Men sen gör sig tröttheten mer påmind o ja kan somna.

Natti natti..

Lördag

Blev en utedag för oss! Härligt! Om än de blev lite smått stress då Flisan skulle på födelsedagskalas redan kl 13, herregud vilken knasig tid för oss skoterfantaster att bli bjuden på..! =)

Iaf så kom Wilmas pappa Johan o joinade oss då Wilmisen va litte krass i magen o inte kunde haka på med mamma Lina =/ de va synd, ja saknade minsann deras sällskap!

Iaf så kommer här lite härliga utekort! De var ju lite grått o så, ingen sol, men har man bara mkt kläder så!

Tindra hade somnat under skoterfärden så hon hade inte ngn större lust att kliva ur då vi va framme sen, hihi...

Dags för lunch för lilleman, gott me gröt!


Flisan testade fisklyckan, men inget ett enda napp.... hmm...?

Sen när vi kommit hem var det Miltons tur att inte orka vakna i första taget, låg kvar i pulkan o sov i över 3 h sen vi kommit hem!! =D


Sen har ja faktiskt pysslat & slöjdat en del i helgen, gjort lite hållare för värmeljus att dekorera i krukor, samt detta hjärta! Som pryder hallväggen bredvid väggordet ja gjort Välkommen..

Helg = frossa, så de har vi gjort, både lördagsgodis igår o fredagskvällen bjöds på 1kg jordgubbar, vindruvor samt 3 uppskivade bananer, som vi mumsade i oss, nammi!
De ÄR fantastiskt gott med chokladfondue... ;-)

Så var veckan snart slut..

Tisdag: Mormor kom hit o skulle sköta på kvällen då mamman skulle på slöjdarkursen, vi tillbringade tid ute o myste i härligt väder, hade även bakat denna morron, gott! Tror jag, ja smaka den aldrig, men de vet man ju hur gott de e med nybakt kardemummakaka, även i vårt hus kallad "Sommarkaka!"



Pappan & arbetspolaren kom förbi här hemma då dem passerade, så dem bjöd vi på kycklinggryta & fullkornsris, o som dem åt!! =)

Onsdag: Packade vi ihop oss allihopa & drog till mormor & Janne i Roknäs, bara passa på att hinna umgås o ha lite mysigt sportlov med mormor då hon fortfarande va sjukskriven för sitt finger, men nu e hon snart helt Ok, så de blir arbete för henne igen till veckan..
Vi har vart ute både o lekt samt gått promenad med sparken o Theo i koppel, Flisan skjutsade Tindra hela vägen & Janne han va hemma & sysselsatte lilleman, som kanske annars skulle ha somnat i vagnen o hela kvällssömnen skulle bli tokig..?

Här ska ja precis krypa ner o sova med mina sessor.... *myyyyys*


Torsdag: Denna vecka blev ingen vägningsdag då vi sov hos mormor, men ja kollade hemma på onsdagsmorron & den visade -4hg, jaja, alltid ett steg närmare mål!! =)

Slänger även in en bild på lilleman i vagnen, då han vaknat efter en lååång sömntur ute..


Fredag: Idag skulle pappan ner på firman med lite papper & sen skulle han hämta upp Flisans bästis Elin, hon skulle ta skidorna med, så de blir väl ett & annat varv runt huset o gåden skulle ja tro?
Sen ska dem ut med skotern med Mange, tror han va mest körsugen, haha! =) Men de ville haka på direkt! Så medan lillebror sover ska ja ta igen mig i soffan efter en mkt hektisk vecka med sååååå pigga (läs morgonpigga) barn som på eftermiddagarna märkts av deras få timmar under natten, liksom så där lagomt spidade?? suck, haha! Man har med andra ord verklign kännt av att man haft 3 barn i hemmet som ensam hemmafru?!! ojojj..
Så ngt sportlovsfika har vi INTE ätit, då ja tyckt barnen varit nog på G, nej vi har gjort fruktsallad o käkat fil osv till mellis o fika minsann!

Annars har ja nog inte så mkt mer att skriva än att Ha en bra helg allihopa!!

Krams Malin


GRATTIS!!

Till världens bästa kompis Lina som blir ett år äldre idag, summan av kardemumman håller vi kanske hemligt!!
Ha en riktigt fin dag vännen, kommer & grattar till helgen!

Puss & krams från fam Grahn =)

Klicka f�r att st�nga bilden

Dagen idag.. Måndag

Sportlov i all ära, va härligt, men var e solen??

Iaf så startade vi morron me en massa mys i soffan, lite frulle, o lek, sen hade Flisan hackat ihop en fruktsallad så vi hade en fruktstund på f.m som mellis, gott!!
Till det hade vi keso & kanel, de e så satans gott alltså, både ja o barnen e som galna i de! =)

Sen kom Lina & Wilma & vi käkade lite lunch ihop, för mig blev de riktigt enkelt, en baconsallad, mums! & sen klädde vi oss & tog en promenad, Wilma på längdskidorna, Tindra på Bobe´n & Milton i pulkan & så turades vi om att dra..

Inne igen så fikade vi lite saft & kakor innan de va dags för dem att åka hem igen..

Vi fixade lite middag, gjorde en köttgryta & barnen önskade makaroner, o ja kokade lite blomkål, broccoli & haricots verts till, ojj så mkt gott!
Sen blev de lite bakande, måste ju ha ngt till sportlovspicnicen som ska bli av närsomhelst, kanske imorron? För imorron ska vi försöka ta oss ut tidigt, kanske rent av direkt efter frulle, & då kan de va gott me ett mellisfika ute i snön..

Imorron kommer mommo igen, då mamman ska på kurs, sista ggn på slöjdarkursen, känns ganska trist, men ja e ju full av ideer, så de kommer nog gå vägen iaf..

Nu ska ja väcka Flisan som verkligen försökte ha en mamma-dotter stund i soffan ikväll då vi lagt småsyskonen, men de e inte lätt då man växer som en raket, hon e mkt kvällstrött så hon fick somna i mitt knä i soffan, oh va mysigt!

Här lite goda muffins som Felicia bakat.. Hon läste själv receptet & plockade fram det som behövdes, vispade med elvispen & voila!!




& jaa de e sånna där amerikanska strl på formarna, & så kokade ja ihop lite mjölk, margarin & vaniljsocker som smet på, & toppade med chokladströssel!
Flisan tyckte de skulle blandas i lite Oboý med, så här blev alltså resultatet, synd bara mamman inte ska käka sånt =/

/Malin

Ja kan bara hålla med....

Cissi om att de e riktigt skojj se när man loggar in att någon vart o besökt ens blogg & spec om man fått en kommentar!! =)

Men nu tvingar ju jag ingen att klicka sig vidare så man tillslut hamnar här på mammamalinsvardag, ingen alls!
Så du som tycker ja e patetisk med mitt lyckliga liv, med världens finaste barn o man, för att inte tala om hela min familj & mina vänner, ja men du kan väl dra redan NU? Så blir alla nöjda o glada..

Jag själv kikar gärna omkring på andras bloggar & har mina favoriter där ja skriver det som kommer upp från hjärtat eller i tankarna, o jag skriver ALLTID vem jag är! Varför ska ja vara anonym i mitt skrivande, står ja inte för orden som just kom från mejj??

Nej sluta upp & deppa över mitt fantstiska liv, & försök skaffa dig ett likvärdigt!

Men kul att hela tiden inse vem som skrivit, för så jävla anonymt har de inte varit i slutändan.... & att sen denna person sitter o glor på min blogg under sin arbetstid e väl ännu mer patetiskt, nej ta hand om din fru o de dina, så de inte blir liv i luckan lilla vän!

/Mallan

Utmaning av Cissi! =)

Utmaningen:
Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du? Malin
2. Ett ord på fyra bokstäver: Matt
3. Flicknamn: Miranda
4. Pojknamn: Magnus ;-)
5. Yrke: Målare
6. Färg: Marinblå
7. Klädesplagg:
Manchesterjeans
8. Mat: Makaronilåda
9. Sak i badrummet: Matta
10. Plats/stad: Malta
11. En orsak att vara sen: Minnesförlust
12. Något man skriker: Men åå!!
13. Film: Mio min mio
14. Något man dricker: Mellanmjölk
15. Band: Magnus Uggla
16. Djur: Mamba
17. Gatunamn: Muskus
18. Bil: Mercedes
19. Sång: Mamma Mia

Hehe de där gick ju bra, ja utmanar

MiiaJonsson
Mona
Catta
Systeryster
Lina R

Kom igen brudar få ja se era svar..? PÖZZ!

Lite ego de med! ;-)




Puss på er & ha en bra dag i solen! /Mallan =))

Välkomna in i värmen..

Ja så ska man känna sig när man kommer hem till mig o min familj!

VÄLKOMNA IN!!

& självklart e det jag som designat o utformat denna slöjd ;-) Som även den går att köpa!


Utedag med gänget!!

Igår hade vi en riktigt trevlig utedag med tjocka släkten med skoter, eld o mkt god mat, riktigt härligt!! =)
Milton fick sin första skotertur o det gillade han, hade inte alls tid att sova, utan det hela slutade med att han skrikandes o gråtandes somnade i solväggen i mammas famn efter alldeles för många timmar "övertid", o sov sedan gott där i varma åkpåsen..


Tindra myste oxå på en stund då o då, det fanns ju så mkt att upptäcka!!

Det var V A R M T där mot bergväggen i solen... Ååååååh så härligt!!

Kusinerna Tindra & Jonna



Kvällen avslutades med att fira moster Emma 23 år, några dagar i förväg... Då dem ändå va "hemma"!
Grattis grattis Emma den 6e Mars!! *puss*

Sen hjälpte Emma mig med att sätta fast dem hundra miljoners slingor som släppt, så nu har Mallan tjockt blont hårsvall igen *me like*

Nu ska ja slappa, Milton sover, pappan e ute o ja o Tindra ska se lite TV =)

/Mallan

RSS 2.0